Példaértékű pedagógia - követendő teljesítményt nyújtó iskolák

Székesfehérvár - A Közép-dunántúli Régió leendő referencia-intézményei mutatkoztak be szerdán a Kodolányi főiskolán. Fejér megyében két iskola kapta meg a kitüntető címet.

Kővári Gabriella

A régióban négy intézményt, a megyében pedig csak a sárbogárdi Petőfi gimnáziumot  és a fehérvári István Király Általános Iskolát választották  előminősített referencia iskolának, ugyanis szakmailag és módszertanilag példaértékű, másoknak is követendő teljesítményt nyújtanak. Krählingné Kovács Tünde az István Király Általános Iskola igazgatónője elmondta, hogy azok az iskolák pályázhattak a referencia intézmény címre, amelyek pedagógiai gyakorlata mintaadó, követendő, és régóta alkalmaz nevelési módszereiben ún.  jó gyakorlatot.
- Ez más iskoláknak is átadható, dokumentált eljárást jelent. Iskolánknak például jó gyakorlata van ökológiai nevelés terén. Illetve csiszolgatunk egy megyeismereti programot, amelyet  könnyen átvehetően, feladatlappal, javítókulccsal dokumentáltunk is. Továbbá akadálymentesített, befogadó iskola vagyunk. Az Adj esélyt napon  a gyerekek kipróbálhatták, milyen érzés kerekes székben ülni. Illetve fejlesztőórákat tartunk gyógypedagógussal, iskolapszichológussal, ez is része a módszerünknek. A későbbiek során felsőoktatási gyakorló hellyé is kívánunk válni - összegezte az igazgatónő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!