Pázmándi önkéntes tűzoltók Szlovéniában

Az elmúlt évben a Pázmándi Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági lánycsapata nyerte az országos tűzoltóversenyt, s így kiérdemelték azt a megtiszteltetést, hogy a napokban Magyarországot képviselhetik Kocevjeben, Szlovéniában, a 18. Nemzetközi Ifjúsági Tűzoltó Diákolimpián.

Tihanyi Tamás

Huszonnégy  ország több, mint nyolcvan csapata versenyez  a csodálatos környezetben levő  pályán, ők  mind országuk legjobbjai. (A magyar lányok mellett a letenyei fiúk képviselik hazánkat.)  Az egyhetes viadal nagy napja ma volt a pázmándi  lányoknak, hiszen  elsőként állhattak a nézők elé, hogy megmérettessék magukat.   Csütörtökön először a szerelést kellett időre, hibapont nélkül teljesíteni, majd azt követte  a staféta, ugyancsak  időre. Az önkormányzat segítségével  az otthoniak egy órával a lányok szereplese után interneten és a település helyi tévéjen nézhették a kitartó munka eredményét, a magyar lányok kiemelkedő teljesítményét. A polgármester sok szülővel a helyszínre utazott. 


 Pázmándon már hónapok óta készült a falu lakossága,  segítette, támogatta  a tizenkét  lányt. Míg a többi korukbeli fiatal élvezte  a nyár örömeit, addig ők naponta sok órát gyakoroltak. Nem csak testben, lélekben  is felkészítette őket Domakné Zsuzsa és Lőrincz László. Az eredményhirdetés szombaton lesz. 

Még több fotó itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!