Paulo Sousa már a Graz ellen készül a Vidivel

Története első Szuperkupa-döntős sikerét érte le a Videoton FC, miután Andre Alves góljával 1-0-ra legyőzte a Kecskemétet. Vasárnap délelőttől már a szerdai, a Sturm Gzar elleni BL-selejtezőre készülnek a fehérváriak. Sándor és Elek sérülése szerencsére nem súlyos.

Matók János

A Kecskemét - Videoton FC Szuperkupa-döntő még nem tartott a 20. percben, amikor Sándor György többször is kinézett a kispadra, ki is bandukolt Kovács Tibor csapatorvoshoz, de az első félidőben végig a pályán volt. Látszott rajta, hogy valami gond van a bal lábával, óvatosan mozgott, de szünet után már nem tért vissza. Elek Ákos, a Vidi válogatott középpályása szintén az első félidőben sérült meg, de látványosan, amikor Litsingi könyökével találkozott az arca. Eleket percekig ápolni kellett, hiszen a külső és belső ajkából dőlt a vér, de végül folytatta a játékot. Az már a mecs után derült ki, hogy Sándor bal lábának a nagy lábujjára léptek rá keményen a mérkőzés elején, s ez okozta a kellemetlen, szúró fájdalmat, amiért cserére is szorult. Sándort kemény fából faragták, hiszen Paulo Sousa kérésére maradt a pályán, miközben az első diagnózis szerint a csontrepedés is benne lehetett a pakliban. A meccs éjjelén aztán a fehérvári kórházban alaposan kivizsgálták, szerencsére csak erős zúzódást állapítottak meg nála, a vérömleny mellett. Kezelni kell a sérült testrészt, hiszen Sándorra szükség van a Sturm Graz elleni Bajnokok Ligája selejtezőn. Elek is bevetésre kész, sérülése legfeljebb az étkezésnél, az arc mimikájánál okozhat neki némi problémát. Ez a két hír minden bizonnyal megnyugtatja a Videoton FC vezetőedzőjét, Paulo Sousát, aki a pénteki mérkőzés után aggódott egy kissé a két futballista állapota miatt. A Vidi a Szuperkupa-döntő után sem pihent, szombaton már gyakorolt is Felcsúton, hiszen szerdán jelenése lesz Klagenfurtban, a Sturm Graz elleni Bajnokok Ligája selejtező mérkőzésen. Azt persze Sousa is tudja, hogy a péntekinél jobb játékot kell majd produkálni szerdán, a kezdésig hátralévő napokon ennek megfelelően készül a Vidi. Az szinte biztos, hogy Andre Alvesre már most sem lehet panaszuk a piros-kék csapat fanatikusainak: olyan klasszis gólt lőtt a Kecskemét kapujába, amire még sokáig emlékezhetünk. Hiába figyeltek rá a védők, könnyedén lerázta, kicselezte őket, majd a kaput is pontosan vette célba. Nem hiába ő az egyik nagy kedvenc Fehérváron, mondhatni "imádkoznak" a szurkolók, hogy ne távozzon el idő előtt a Vidiből a tavalyi bajnokság gólkirálya, hiszen nagy szükség van rá, a tudására, elsőként a Sturm Graz elleni párviadalban.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!