Parlagfűért rózsatő - értékes nyereményt értek az ötletes rajzok

Székesfehérvár - Közel kétszáz pályamű érkezett a Hírlap szerkesztőségébe a szeptemberben meghirdetett, parlagfű elleni rajzpályázatra. A gyerekek a csütörtöki eredményhirdetésen vehették át díjaikat.

Kocsis Noémi


Elekes András főszerkesztő dicsérte a gyerekek gazdag fantáziáját

Mint Elekes András főszerkesztő a díjátadó elején elmondta, egészen más, a felnőttekétől eltérő és ötletekben sokkal inkább bővelkedő világlátásról tettek tanúbizonyságot az alsó tagozatosok. A parlagfű elleni védekezéshez is sok ideát fogalmaztak meg a gyerekek, volt, aki sárkánynak ábrázolta a parlagfüvet.
Az első díjat a sárosdi Lucai Zoltánnak ítéltük oda, aki kreatívan fordította pozitívra a problémát és egy parlagfű-beváltóhelyet tervezett, ahol a gazt talicskán oda fuvarozó állampolgárok rózsatövekre cserélhetik be azt. A fehérvári Hétvezér általános iskola 4. - bésének ezen ötletét 25 ezer forintos ajándékcsomaggal honoráltuk, két nagy szatyornyi, rajzolásra alkalmas hasznos eszközt vihetett haza. Három-három második és harmadik helyezettet hirdettünk, ők Kiss Katinka Dóra Csőszről, Farkas Dávid Mórról, Strasszer Maya Fehérvárrról, illetve Kispál Petra, Varga Laura Dana, Góbi Marcell, valamennyien a megyeszékhelyről.


Nyerteseink a szerkesztőségi díjátadón: (balról) Góbi Marcell (3. helyezett) és Góbi Maja, Kispál Kata (3.), Strasszer Maya (2.), Kiss Katinka (2.), az első helyezett Lucai Zoltán, Varga Laura Dana (3.), Kispál Petra és Farkas Dávid (2.)
Fotók: Szabó László

Valamennyi pályázó részvételét ezúton is köszönjük. A díjazott diákok munkáin kívül további tucatnyit válogattunk be abba az anyagba, amely a megye több helyszínén megfordulhat majd az elkövetkezendő időben, mint egy vándorkiállítás elemei. (A vándortárlat állomásairól később adunk hírt.)
Bár előre nem terveztünk, de a sok osztályközösség közül egynek mégis megszavaztunk egy FMH-különdíjat, amelyet délelőtt ki is vittünk  a cecei általános iskola 3.b osztályába. Innen 13 rajzot kaptunk az égig érő, de az összefogás és odafigyelés következtében remélhetőleg minél kevesebb parlagfűről.

A díjkiosztóról készült képgaléria ide kattintva látható!

A parlagfűirtással kapcsolatos cikkek itt olvashatók!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!