Parádés futball a nyitányon - Londoni végeredmény: Kecskeméti TE-Videoton FC 3-6 (1-5)

Kecskemét, Székesfehérvár - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság nyitányán a Videoton FC Kecskeméten lépett pályára és magabiztos játékkal győzött.

Matók János

Végre elkezdődött az NB I-es labdarúgó-bajnokság, sóhajtottak fel a futball szerelmesei a hét végén. Már a pénteki nyitányon egy váratlan végeredmény született, már amennyiben váratlannak mondható a Vasas súlyos, 5-1-es veresége Nyíregyházán. 

Pénteken két, egyaránt piros-kék színű egylet csapott össze egymással a Nyírségben, s közülük a hazaiak győztek. 

A fehérvári szurkolók viszont a harmadik piros-kék csapat, a Videoton FC sikeréért drukkoltak szombat este Kecskeméten. 

Ráadásul a kellemest összekötötték a hasznossal: a találkozó előtti órákat közvetlenül a stadion tőszomszédságában lévő helyi élményfürdőben töltötték el, s közben gyakran elhangzott a csatakiálltás: Hajrá Videoton! 

Abban bíztak a fehérvári fanatikusok, hogy nem járnak úgy, mint a tavalyi nyitányon, amikor Siófokon 1-0-ra kikaptak. Hiszen a Vidi nagy reményekkel várta az idei bajnokságot. 

Kezdés előtt az volt a kérdés, hogy a Fehérvárról pont Kecskemétre igazol Koller Ákos helyet kap-e a hazai csapatban? Nem így történt, csak a cserék között foglalt helyet. 

Az összeállításokból az is kiderült, hogy mindkét csapat - leszámítva az eltiltott Vujovicsot - a legerősebb tizeneggyel kezdi el a mérkőzést. Nem teltek meg teljesen a lelátók, fél ház lehetett, ami 3500 nézőt jelentett. 

A VIP részen megjelentek a fehérvári vezetők is, így többek között Garancsi István többségi tulajdonos, Cser-Palkovics Adrás országgyűlési képviselő és Kovács Ferenc, a legendás mesteredző, a klub tiszteletbeli elnöke is. 

Kezdés előtt elhangzott a magyar Himnusz, majd a vendégek indították útjára a labdát. Az első helyzet a 3. percben Csordás előtt adódott, ám 8 méteres lövését Sebők kiütötte. 

A válasz Nagy beadása után következett, ám Sitku 6 méteres fejesét Mitrovics könnyedén lehúzta. A következő támadás már góllal járt: Nagy jobb oldali szöglete után Elek 4 méterről fejelte a labdát a kapuba, 0-1

Megállapíthattuk, hogy az első 15 percben a Videoton akarata érvényesült. 

A 20. percben tovább nőtt a Vidi előnye: Nagy Dani 28 méterről jobbal, elemi erővel a jobb felső sarokba bomb ázott, 0-2

A középkezdés után ismét a piros-kékek szerezték meg a labdát, végül Elek lőtt kapura, a labda Némedi lábáról a saját kapujába pattant, 0-3. Nem csoda, hogy majd felrobbant a lelátó fehérvári része. 

Hát még a 27. perc után, amikor Szakály bal oldali szöglete után a berobbanó Lipták 5 méterről fejelte a labdát a léc alá, 0-4

Álomszerű játékot produkált a Videoton, a játékosok szinte azt csináltak a pályán, amit csak akartak. Csak halvány próbálkozásai voltak a hazai csapatnak, de azok is erőtlenek volak. 

Ha mégis a kapu közelébe jutottak, a stabil védelem könnyedén elhárította a próbálkozásokat. 

Nem úgy viszont a 38. percben, amikor Szavics szabadrúgása után Litsingi 4 méterről a kapu jobb oldalába fejelte a labdát, 1-4

A 41. percben egymás után három szögletet is elvégezhettek a hazaiak, majd végül Veszelics az égbe lőtte a labdát. 

Az első félidő utolsó perceire kiegyenlített lett a játék, de a 45. percben újabb fehérvári gól született, miután Nagy beadását Sitku fejelte a léc alá, 1-5

A második félidőre aztán Koller beállt a hazai csapatba, de Mezey György is cserélt, Elek helyett Dvéri folytatta a játékot. 

Az 50. percben Koller buktatta Szakályt, a 35 méteres szabadrúgást Horváth ballal a kapura tűzte, a középre tartó labda Mitrovics kezei között vágódott a hálóba, 1-6

Rá két percre egy hazai szöglet után viszont Gyagya fejese is kapuban landolt, 2-6. Miután sok gólt láthattak a nézők, élvezték a találkozót, még a hazai szimpatizánsok is. Akik azonnal vastapsban törtek ki, ha a rendkívül gyengén védő Mitrovics kapus netán megfogta a labdát. Ezt követően egy kissé leült a játék, de többnyire a Vidi veszélyeztetett. 

A 69. percben kényszerű csere volt a Vidinél, miután Farkas fejen rúgta Nagy Danit, akiből ömlött a vér. Helyette Móri Tamás lépett a pályára. 

A folytatásban nagy góhelyzet már nem alakult ki, egészen a 90. percig, amikor Yannick 13 méterről kilőtte a kapu jobb oldalát, 3-6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!