Óvatosan a desszert kávéval! Zsírpárnák okozója lehet

FMH - A délutáni kávé, melynek feladata az lenne, hogy éberen tartson a nap hátralévő részében, elaltatja figyelmünket vonalaink iránt - derül ki a New York-i városháza felméréséből.

feol.hu

A város kávézóláncainak kínálatát elemezték New York egészségügyi hivatalnokai: arra voltak kíváncsiak, hány kalóriát jelent napi koffeinadagunk beszerzése.
Kiderült, hogy egy átlagos kávéval 63 kalóriát viszünk be, ám aki teljesen üresen kedveli a fekete nedűt, az csupán 10 kalóriát vesz magához.
A mostanában egyre divatosabb kevert, ízesített kávécsodák azonban 239 kalóriát jelentenek átlagosan, sőt egy nagy adag kevert kávé elszopogatása az egyik láncnál 860 kalória bevitelével fenyegeti a betérőt. A fagylaltot, jeget, cukros tejszínt, mézet és más finomságokat tartalmazó kávék közelebb vannak a desszert, mint a klasszikus kávé fogalmához. A piackutatások szerint az amerikai felnőttek mintegy 20 százaléka legalább egy kevert kávéval feldobja magát naponta.
A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy az átlagos, 2000 kalóriás étrendnek igen jelentős hányadát magához veszi az, aki ezeket a kávékülönlegességeket kedveli.
A felméréshez a mintavételt a város 115 kávézó- és éttermi láncánál ejtették meg, összesen 3000 próbavásárlás formájában. Az eredményt a Preventing Chronic Disease című online folyóiratban tettek közzé.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!