Öt kismamánál mutatták ki a H1N1-et a Szent György kórházban

A Fejér Megyei Szent György Kórházban eddig öt kismama esetében igazolódott a H1N1 vírus jelenléte, intenzív ellátásra egyikük sem szorult. Az intézményben kezeltek közül két esetben a védőoltást követően alakultak ki tünetek.

feol.hu

A Fejér Megyei Szent György Kórházban influenza és influenzaszerű tünetekkel az Infektológia Osztály Ambulanciáján és a Sürgősségi Betegellátó Osztályon jelentkeznek a betegek. Ellátásuk az Infektológia Osztályon és a Központi Anaesthesiológiai és Intenzív Betegellátó Osztályon (KAIBO) történik - mondta el dr. Szabó Gabriella, orvosigazgató-helyettes.

Kedden a kórházban 4 lélegeztetésre szoruló beteget ápolnak, közülük ketten bizonyítottan H1N1 pozitívak.

Az Infektológia hét beteget kezel influenza illetve influenzaszerű tünetekkel. Közülük három igazolt H1N1 pozitív, de valamennyien influenzának megfelelő  klinikai képet mutatnak.

Az Infektológiára ez ideig hat kismama került be, öt esetben igazolódott H1N1 pozitivitás. Valamennyien időben jelentkeztek, az adekvát kezelést időben el lehetett kezdeni, intenzív ellátásra egyikük sem szorult.

Az intézményben kezeltek közül két esetben a védőoltást követően alakultak ki tünetek. Ezekben az esetekben az oltás a betegség lappangó időszakában történt illetve a beteg az ellenanyagválasz kialakulása előtt fertőződött meg. A betegség esetükben nem volt súlyos lefolyású.

A Fejér Megyei Szent György Kórház három oltópontot működtet: a Sárbogárdi és az Enyingi Rendelőintézetben és a Kórház Bőrgyógyászati Osztályán, ahol a látogatási tilalom ellenére fogadják hétköznapokon az oltást igénylőket. A felmerült igény alapján a Kórház a kismamák részére a Seregélyesi úti telephelyen saját hatáskörben a kistérségi ÁNTSZ-szel egyeztetve oltópontot állít be, ahol a terhesek térítésmentesen kaphatják meg a védőoltást - tájékoztatta lapunkat Szabó Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!