Összehangolnák a terveket

Székesfehérvár - Balsay István, a megyei közgyűlés alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján a megyei, városi és községi rendezési tervek összehangolásának fontosságáról beszélt.

Kovalcsik Katalin

Az alelnök több területet is felemlített ahol létfontosságú az együttműködés, a tervek és az elképzelések egyeztetése. A vízügyi kérdésekben ésszerű lépés szorgalmazni a víztározók építését, okulva a tavaszi csapadékos időjárásból, illetve a vizek megtartásának hiányából. Az elővárosi vasúti közlekedés összehangolása több szempontból is fontos és szükséges. A vasúthálózat mentén szorgalmazni kell jó és a mentrendhez csatlakozó kisbusz illetve helyközi közösségi közlekedést. Nemzeti kincsünk az erdő, a föld ezek védelme érdekében is közös tennivalói vannak a megyének az egyes területekkel. A megyehatárokon lévő úgynvezett fehér foltok helyzete is téma lesz a jövőben. A megyeháza fórumokat tervez, de a témákhoz minden szakember, érdeklődő javaslatait várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!