Önrész hitelből Móron, a városközpont rehabilitációjához

Mór - Liciteljárást hirdet a képviselőtestület arra a 1,5 hektárra, amelyet egy német cég vásárolna meg. Többek közt erről is döntött a napokban tartott ülésén a grémium.

B. Kiss László

A lakosság és a vállalkozások kérésének tett eleget az  önkormányzati képviselőtestület, amikor a múlt  csütörtökön tartott rendkívüli ülésén 22 ponton módosította a  város településszerkezeti tervét, illetve a  helyi építési szabályzatot - tájékoztatta  lapunkat Dornyi Sándor jegyző.
Az említett önkormányzati ülésen a testület lezárta azt a közbeszerzési eljárást, amelynek eredményeként a város tíz éves futamidő mellett  504 millió forint fejlesztési hitelt vesz föl. Ebből a  hitelből  fedezik többek közt a városközpont rehabilitációját lehetővé tevő, több száz milliós,  nyertes pályázat önrészét is - tudtuk meg a jegyzőtől.
Az ülés napirendjén egy másik közbeszerzési eléjárás lezárása is szerepelt. A móri polgármesteri hivatal számítógépes parkja lecserélésére adott megbízást a grémium. Új laptopot kapnak a képviselők is -  tűnt ki a Dornyi Sándor által elmondottakból.
 Kilencven esztendeje nyitották meg Mór környékén az első szénbányát. A Mór-Pusztavám Bányász Nyugdíjas Szakszervezet az évforduló alkalmával emlékkövet kíván állítani, ehhez kértek közterületet a várostól. A képviselőtestület a Milleneumi emlékparkban teljesíti a kérést - született  döntés az ülésen, ahol a móri kórház és rendelőintézet két közalkalmazotti álláshelyének megszüntetéséről is határozott a grémium.
 BMX kerékpáros pálya kialakításához kért területet az önkormányzattól egy alakuló félben levő civil szervezet, amely a móri BMX-eseket és gördeszkásokat tömöríti. Mivel az egyesület még nincs bejegyezve, a kérésre a következő ülésén tér vissza  a képviselőtestület.
 Mintegy másfél hektárt vásárolna meg egy német cég logisztikai központ építése céljából Móron az Észak-nyugati  Ipari Parkban. Mivel a terület értéke jócskán meghaladja a 25 millió forintot  a testület - a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően - licit eljárást hirdet az ingatlanra. Az induló ár  az értékbecslés alapján  69,5 millió forint.
  Dornyi Sándor végezetül beszámolt arról, hogy  a város önkormányzata fele részben, 3,4 millió forinttal járul hozzá a  megyei közgyülés fenntartásában álló Perczel Mór szakképző intézet Úttörő utcai  tanműhelyének felújításához a képviselőtestület csütörtöki  döntése értelmében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!