Ölelést ajándékoznak a Kodolányisok

FMH - Ingyen ölelés rekordkísérletre készülnek a Kodolányi János Főiskola szociális munka szakos hallgatói.

feol.hu

Rekord számú, több mint 40 önkéntes ölelő várja október 1-én 10 órától 13 óráig Budapesten, a Nyugati téri aluljáróban az ingyen ölelésre vágyókat.
 
Az akció lényege, hogy bárki, aki szeretne, minden kötelezettség és ellenszolgáltatás nélkül kap egy ölelést.
 
A mozgalom, melyből ez az akció is kikerekedett, mára már világszerte elterjedt, s nem kapcsolódik hozzá semmilyen ideológiai vagy pénzügyi háttér. Mivel a résztvevőkhöz bárki odaléphet egy ölelésért, az immár hatodszorra szervezett akció kiváló tréning a diákoknak jövőbeli munkájukhoz, hiszen a szociális munkás nem választhatja meg, kinek ad, kinek segít.
- Szeretnénk, ha nem csak a Kodolányi János Főiskola hallgatói és tanárai adnának ingyen ölelést, hanem bárki, aki kedvet érez, csatlakozna a mozgalomhoz. Várjuk azok jelentkezését a helyszínen, akik szeretnének önkéntes ölelők lenni! - mondta Hordós László a KJF adjunktusa, az akció egyik honosítója és főszervezője.
 
- Szeretném, ha újra "divatba" jönne családon belül is a rendszeres ölelkezés. A gyerekeknek nagy szükségük van erre, de a felnőttek testi-lelki egészségének megőrzéséhez is elengedhetetlen! - közölte Ricsi Bohóc, aki most először csatlakozik az akcióhoz és bár inkognitóban, de ő is önkéntes ölelőként jelenik meg a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!