Nyitott tornatermek - Két új foglalkozás Ráchegyen

Székesfehérvár - Két új foglalkozással bővült a Nyitott tornatermek kínálata. A Ráchegyen élők a Zentai Úti Általános Iskolában mozoghatnak.

feol.hu

Lakossági kezdeményezésre indult el a Nyitott tornatermi foglalkozások megszervezése ebben a városrészben - mondta el Dienesné Fluck Györgyi. A 14. számú választókörzet önkormányzati képviselője már régóta fáradozott azon, hogy a Ráchegyen és környékén élőknek lakóhelyükhöz közel biztosítsanak ingyenes mozgáslehetőséget.

Szerdánként 18 órától nyugdíjas gyógytornát tartanak, ami az egészségmegőrzés mellett a mozgásszervi panaszok mérséklését és a gerinc erősítését is szolgálja, illetve igyekszik javítani az idősek általános állapotát. A foglalkozásokat Kovács Zsuzsanna, a Fejér Megyei Szent György Kórház gyógytornásza vezeti.

Minden szerdán 19 órakor kezdődik a női kondicionáló torna, amit fiataloknak és középkorúaknak is ajánlanak, mert a test teljes átmozgatásához nyújt segítséget a résztvevőknek.

A múlt héten indított programoknak a Zentai Úti Általános Iskola ad otthont. Az intézmény igazgatója, Hekeliné Halmos Marianna örül, hogy helyet tudnak biztosítani a foglalkozásoknak, sőt maga is beáll tornázni. Mint mondta, sok ismerős arccal találkozik itt. Egykori és jelenlegi tanítványaik szülei, nagyszülei jönnek el sportolni a tornaterembe.

A két új foglalkozás a Székesfehérvár Önkormányzata által indított és támogatott Nyitott tornatermek program része. Mindkét torna díjmentesen látogatható, a résztvevőknek csak saját tornaöltözetükről, sportcipőről és tornamatracról (polifoam) kell gondoskodniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!