Nyert a Szent György kórház - rehabilitációs szakembereket is várnak

Székesfehérvár - Negyvennégy millió forintot nyert el a Szent György Kórház hiányszakmák betöltésére. Nemcsak ápolókat, hanem rehabilitációs szakembereket is várnak.

Móré Erzsébet

- Mennyi időre szól, mire elég ez a - nem csekély - mennyiségű pénz?
- Az egyszeri, vissza nem térítendő támogatás összege egész pontosan 44 millió 369 ezer 500 forint. Tizennyolc hónapra tizenhét egészségügyi dolgozó felvételét teszi lehetővé - őket a másfél év lejárta után természetesen tovább foglalkoztatja majd az intézmény - mondta el lapunknak  Szabó Bakos Zoltánné    ápolási igazgató. - Hiányszakmákban keresünk szakembereket - akár pályakezdőket is - szerte az országból.  Intenzív, gyermeintenzív, pszichiátriai, onkológiai ápolási szakembereket várunk, már július elsejétől. A pályázat rehabilitációs team létrehozására is lehetőséget ad, ebben orvos, pszichológus, gyógytornász, logopédus és dietetikus vesz majd részt, ezzel jelentősen javítható a betegek rehabilitációja - tudtuk meg az ápolási igazgató asszonytól.
Emlékezetes, hogy egy évvel ezelőtt szintén sikeres pályázás útján vált lehetővé, hogy munkanélküli, de az egészségügyi terület iránt érdeklődő "civileket" képezzenek ki munka mellett: egy úgynevezett  nyolcvan órás  "érzékenyítő" tanfolyam után álltak munkába. És közben tanultak: hárman már végeztek is ápolási asszisztensként, tizenkilencen pedig júniusban teszik le a gyakorló ápolói vizsgát. Ők folytathatják a tanulást és újabb két modul után OKJ-s szakmát szerezhetnek.
- Egy-két kivételtől eltekintve a csaknem száz jelentkezőből szerencsésen sikerült választani, úgy tűnik, megmaradnak ezen a szép, de nehéz pályán  - tette hozá Szabó Bakos Zoltánné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!