Nyáron is petárdáznak

Velence - Számos kérdést kaptak lapunk lakossági fórumán a rendőrség jelenlevő képviselői. Alább ezekből adunk közre egy csokorral, természetesen a válasszal együtt.

B. Kiss László

Több rendőrt szeretne látni az üdülőkörzetben, ahol megszaporodtak  a nézelődők  jelezte igényét egy olvasónk lapunk velencei fórumán.
Tavaly valóban előbb érkezett az erősítés, amelyet a készenléti rendőrségtől vezenyélnek két hónapra a tópartra. Közöttük lesz olyan is, aki itt marad szolgálatra - válaszolta  Szabó Zoltán, a gárdonyi rendőrkapitányság  bűnügyi osztályának vezetője, aki arra bíztatta a lakosságot, hogy bejelentéseivel segítse a rendőrség munkáját.   Bejelentést egyébként a 107-es és a 112-es telefonszámon is lehet tenni. A bejelentésnél nagyon fontos a pontos helymeghatározás -  hangsúlyozta az osztályvezető.

Rendszeresen nagy a virtschaft az északi strand parkolójában, ahol petárdáznak is  - fogalmazott egy hozzászóló, aki egy új divatról, az alacsonyan szálló hőlégballonról  is beszámolt.   A légijármű nem száll föl a magasba, hanem a házak fölött fújtat, amitől a kutyák valósággal megőrülnek - mondta el olvasónk.
A petárda csak megadott időszakokban használható, különben szabálysértés követ el, aki avval durrogtat  - hangzott Szabó Zoltán válasza, amelyet a fórumon szintán jelenlevő Pálfi Dezső, a kapitányság közrendvédelmi osztály vezetője a következőkkel egészített ki.    A gárdonyi kapitányság illetékességi területén 14 település van, az állományt  pedig összesen 37 rendőr alkotja. Ez a létszám égészül ki a nyári időszakban  a készenléti szolgálattól a tópartra vezényelt  24 fővel, valamint 16 rendőrtiszti főiskolással, valamint első éves szakközépiskolásokkal.
Hány traffipax vadászik a gyorshajtókra? - érdeklődött valaki. A gárdonyi kapitányság traffipaxa meghibásodott, de a megyei rendőrfőkapitányságtól kapnak egyet -   hangzott a válasz. A készülékat a mellékutcákban is bevetik, hiszen előfordul, hogy egyesek a 30-as sebességkorlátozó táblánál rodeóznak - ígérték a kapitányság munkatársai.
A Velencei-hegység nem csak a kirándulók  kedvelt célpontja: a crossmotorokkal és a guadokkal úgy közlekednek a turistaösvényeken, mint az állat  - fogalmazott egy újabb felszólaló, aki fölvetette: a lovasrendőröket nem csak a futballhuligánok ellen lehetne bevetni. A lovasrendőrök egyben látványosságot is jelentenének.
A főkapitányságnak  volt lovasalosztálya, ami azonban pénzhiány miatt feloszlott - reagált Szabó Zoltán, aki serint  a crossmotorosok, a guadosok ellenőrzése érdekében a mezőrők, a polgárőrök bevonásával lehetne akciót szervezni. A rendőrség egyébként kevés terepjáróval rendelkezik - tette hozzá.
A szerkesztőségünk velecei  lakossági fórumán felvetett további kérdésekre, témákra az elkövetkező napokban  még visszatérünk.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!