Novemberre elkészülhet a Perkátát északról megkerülő útszakasz

Perkáta - Novemberre tervezik a megkerülő szakasz befejezését: a 62-es út 5,8 kilométeres új része tehermentesíti a község belterületét.

Pekarek János

Bár az adonyi elágazáshoz tervezett körforgalmi csomópontnak a tervek szerint már júliusban  el kellett volna készülnie, a munkálatok felgyorsultak az elmúlt hetekben: várhatóan az eredeti határidőre, november 25-re elkészül a Perkátát északról megkerülő útszakasz! - válaszolta kérdésünkre Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere.
Helyszíni tapasztalataink alapján csak megerősíteni tudjuk e kijelentést: gőzerővel dolgoznak az építők az 5,8 kilométer hosszúra tervezett útpályán, amely az adonyi csomóponttól a szabadegyházi egyenesig tart majd.
Elkészülte után az út a  perkátaiak több évtizedes, a kilencvenes és a kétezres években különösen felerősödött problémáját oldja meg. A község belterületén vezető 62. számú főúton napközben alig lehetett biztonságban átmenni, éjjel pedig pihenni volt majdnem lehetetlen a főút menti házakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!