Nosztalgia-járgányok az esküvőn

Tata - A 19. század végén épült, patinás épületű polgármesteri hivatalban szívesen esküsznek örök hűséget a párok, a méltó és elegáns helyszín emeli a fényét az eseménynek. Ma már egyre többen választanak oldtimer járműveket a rövid utazásra, s a fotókon főszerepet kapnak e megmentett kocsik, buszok is!

Zsohár Melinda

Az Ikarus autóbusz Kovács Pál sofőr szerint 1968-ban készült, jelenleg a Vértes Volán tulajdona, s nagy becsben őrzik. Kívül-belül alaposan kiglancolták, a szerelők és sofőrök jobban vigyázzák, mint egy mai luxusautót! Minden eredeti rajta, belül még a hátsó traktusba beépített négyszemélyes "kártyazug" is megmaradt. A két-két szembefordított ülés között asztalka van, amelyen kislámpa világította meg a kártyalapokat az esti utazásokon az ördög bibliáját forgatóknak. Persze írni-olvasni is lehetett itt, míg a felső lámpákat lekapcsolták, s esetleg bóbiskoltak a késői utazók. Tiszta és ragyogó minden szöglete az öreg járgánynak, amelynek a motorja úgy ketyeg, akár egy Schaffhausen óra – mondják büszkén az idősebb sofőrök.

A tatai polgármesteri hivatal előtt még két oldtimer személykocsi is feldíszítve várta, hogy beleüljön a jegyespár, illetve a vendégek közül kiválasztott kiváltságosok. E sorok írója – lévén nő és a műszaki dolgok iránt igen érzéketlen – nem tudja a két kocsi márkáját, de reméljük, olvasóink segítségünkre lesznek a megfejtésben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!