Nem nézi a tehetségkutató műsorokat Demjén Ferenc

Vidéken él, de egyáltalán nem elzárva a külvilágtól. Jó egészségnek örvend, sokat koncertezik, s ugyan tévét nem nagyon néz, azért akarva-akaratlanul eljutnak hozzá a bulvárhírek. Demjén Ferencnek a tehetségkutatókról is meg van a maga véleménye, a műsorokat üzleti szempontok szerint működő kitermelőgyárnak tartja. Ő a pünkösdi királyság helyett a hosszú-hosszú évekig tartó munkában hisz.

Matolcsi Renáta

Közel két évtizede, minden év decemberében nagykoncertet ad a Papp László Sportarénában, korábbi nevén a Budapest Sportcsarnokban. Hazánk egyik legkiválóbb énekese számára az idei esztendő még inkább kiemelt fontosságú: december 21-én tölti be 65. életévét. Ünnepelni a közönséggel szeretne: a december 30-i fővárosi premier előtt Sopronban, Veszprémben és Debrecenben is láthatja műsorát a publikum.

Ha minden dalát el szeretné énekelni, napokig játszhatna egyfolytában, így ezúttal sem volt egyszerű összeállítani a műsor programját.
- Az évbúcsúztató koncertjeimen általában az adott esztendőben írt, játszott dalokból válogatunk, de most úgy gondoltuk, a 65 év kapcsán főképp a sikerszámokat adjuk elő – mondja Demjén Ferenc. – Veszprémben vendégem lesz Presszer Gábor, akivel ritkán játszott dalokat is előveszünk, Budapesten pedig rajta kívül még Révész Sándorral és a Bergendy együttessel lépek majd színpadra. 

Meséli, pályafutása során több, mint ötven lemezt adott ki, minimum 500 dal szerepel a repertoárjában, ezek közül kell válogatni egy 2,5-3 órás koncertre. Együttesével sokat gyakorol a nagykoncertek előtt, hiszen számos olyan nóta van, amit évek óta nem játszottak, de egyébként nem készül különösebb módon a bulikra.

- Mivel folyamatosan koncertezek, nyugodtan mondhatom , hogy edzésben vagyok, mind lelkileg, mind fizikailag kiválóan bírom a tempót. Hála a Jóistennek még az influenza is elkerül, gyorsan lekopogom, ritkán érzem magam akár egy kicsit is gyengének. A pihenés számomra a vidéki élet, távol mindentől, ahol nem idegesít senki és semmi. No, azért telefonom, internetem és tévém van, ezeken keresztül értesülök mindenről, még arról is amiről egyébként nem is lenne fontos tudni.

A tehetségkutató műsorokat nem nézi, a valóságshowk pedig abszolút nem érdeklik, szerinte ezek üzleti jelleggel működnek. A sztárolás egy kampány része, egy énekverseny maximum a tehetséget hozza felszínre, de a kitermelőgyár hamar elhiteti a versenyzőkkel, hogy ők már valakik, és amíg lehet, hasznot húznak belőlük.
- Kegyetlen dolog ez. A régi Kimittud-ok nem üzleti szempontok szerint működtek, többfajta szórakoztató műfajban megmutathatta magát valaki, az más volt, nem ilyen dömpingszerű, mint manapság. Ha valaki igazán nagy énekes akar lenni, annak hosszú-hosszú éveket, évtizedeket kell dolgozni ezért. Olyan gyorsan jönnek-mennek ezek a fiatalok, hogy a legtöbbjüket nem is ismerem, egy-két  nevet tudnék csak felsorolni, akikről úgy gondolom, nem pár évük lesz csupán ebben a szakmában. Nem nézem a műsorokat, de nem tudom elkerülni, hogy bele ne fussak egy-két hírbe. Nem érdekelnek ezek az adások, az én napjaim enélkül is vidáman és munkával telnek – tette hozzá Demjén Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!