Negyvenhárom ittas közlekedő, 168 óra alatt

FMH - Ittas vezetőből és balesetből is akadt bőven az elmúlt egy hétben Fejér megye útjain, ahol tizen sérültek meg. Egy férfi sajnos életét vesztette.

feol.hu

A kilenc balesetből egy halálos, kettő súlyos, míg hét könnyű kimenetelű volt. 

Egy 82 éves férfi vélhetően rosszul lett, azért ütközhetett neki egy vasúti hídnak június elsején este Dunaújvárosban a Dózsa György úton. A férfi a helyszínen életét vesztette.
 
Figyelmetlenség, követési távolság be nem tartása, relatív gyorshajtás – ezek szerepelnek az e heti baleseti okok között.
Történt két gyalogosgázolás is: Balinkán egy hat és fél éves kisfiút ütött el egy autó, amikor a gyerek körültekintés nélkül szaladt át az úttesten. Szerencsére csak könnyebben sérült. Bakonykutiban egy ház előtt álló asszonyt sodort el egy gépkocsi, amelynek sofőrje épp ahhoz a házhoz fordult be, ami előtt a nő állt. 
A balesetek többsége az esti órákban történt.
 
A közúti ellenőrzések során a Fejér megyei rendőrök összesen negyvenhárom ittas közlekedőt szűrtek ki. Harmincegy személynek szabálysértési értékhatáron belül színeződött el a szonda, a többieknek bűncselekmény elkövetése miatt kell felelniük. Közülük négyen enyhén, hatan közepesen ittasak voltak. Egy személyt súlyosan ittasnak minősített a klinikai tünetek alapján a vérvételt végző orvos, egyet pedig a pozitív szonda ellenére nem talált ittasnak.
 
Az ittas közlekedők között tizenhét kerékpáros, három segéd-motorkerékpáros, és egy tehergépkocsi-sofőr volt. A többiek személygépkocsi volánja mögött ültek - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Németh-Kész Mónika.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!