Motoros Mikulások özönlötték el a várost

FMH - A modern Mikulás szán helyett motoron jár - legalábbis a Bikerboys Team szervezésében lezajlott székesfehérvári felvonuláson különféle motoros járműveken jelentek meg a piros ruhába öltözött alkalmi nagyszakállúk.

Miskei Anita

A megye és a város pár napja Mikulás-lázban ég, amely mára csúcsosodott ki. Vasárnap délután ugyanis robogós, tandemes, quados mikulásokkal teltek meg Székesfehérvár utcái. Egy csapat fiatal, a Bikerboys Team,  három éve szervezett először Mikulás-napi robogós felvonulást. Akkoriban alig harmincan voltak. A Télapónak öltözött motorosok rendőri felvezetés mellett indultak a Piac térről, hogy körbejárják az egész várost. Mindenütt mosolyogva fogadták a majd száz főre duzzadt Mikulás csapatot. A kétkerekűn integető Mikulások még az autózók arcára is mosolyt csaltak. 
Többségükben robogósok izzították a motort, de a nézőközönség quadot, sőt még tandembiciklit is láthatott. A legfiatalabbak utasként, édesapjukba kapaszkodva élvezték az nézőközönség elismerő tekintetét, integető karjait. A legifjabbak még óvodás korúak voltak, mégis belebújtak a nagyszakállú talán gyermekkori ruhájába. A férfiak mellett a hölgyek is jelmezt húztak, bár inkább démoni oldalukat mutatva a krampuszjelmezeket választották. Sem hó, sem eső nem nehezítette meg dolgukat, így bár hideg volt, lelkesen motorozták át a várost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!