Móri bornapok - a java még ezután következik!

Mór - Egy müncheni egyetem fizikaprofesszorának ítélték a díszpolgári címet. Krausz Ferenc szülei mai is a városban élnek.

B. Kiss László

Hivatalosan félidejénél tart a csütörtökön elkezdődött Móri bornapok. De senki ne kenődjön el! A java még eztán  szombaton és vasárnap  következik. A rendezvénysorozat hivatalos megnyitóját is péntek délután tartották. A bevett szokás szerint a város legjelesebb ünnepe, a bornapok alkalmával adják át az önkormányzat elismeréseit.
A díszpolgári címet az idén Krausz Ferenc professzornak ítélte a képviselő-testület. A müncheni Ludwig Maximilian Egyetem kísérleti fizika tanszékének professzora 1962-ben született Móron. A Radnótiba járt általánosba, a Táncsicsba gimnáziumba. A professzor az osztrák és a magyar tudományos akadémia tagja, az ő és munkatársai által kifejlesztett röntgenlézer új fejezetet nyitott a rákbetegség korai diagnosztizálásában, illetve gyógyításában. A kitüntető címet  a professzor távollétében  a ma is a városban élő szülei vették át. A Mór Város Sportjáért díjat Molnár István nyugdíjas testnevelőtanárnak ítélték. Ő ma is aktív,  csaknem fél évszázada tanít Móron. A keze alól több sportágban is megyei és országos bajnokok kerültek ki. Az Év móri ezerjó bora címet a Frey Pince 2005-ös ezerjója kapta. Ugyancsak tegnap írta alá Fenyves Péter és Dászkel László,  Mór és az erdélyi Nyárádszereda polgármestere a két város, illetve a két kistérség között kötött partneri szerződést.

A bornapok alkalmával adta át Fenyves Péter polgármester a díszpolgári címet. A kitüntetett Krausz Ferenc fizika professzor. A díjat távollétében szülei vették át

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!