MOL Liga: a Vasas a bajnok, bronzérmes a Dunaújváros

FMH - Vasárnap este befejeződött a magyar-román közös jégkorong-bajnokság, a MOL Liga Dunaújvárosban. Az első helyezés a Vasasé, a második az Újpesté, a harmadik helyet pedig a Dunaújvárosi Acélbikák birtokolják.

MTI

A döntőben: Vasas Budapest Stars-Újpest 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)
-----------------------------------------------
gól: Gröschl (3.), Sándor (21.), Virág (27.), illetve Dubek (2.)
 
A két csapat döntőbe kerülése kisebb meglepetés volt, hiszen a Vasas - amely az utolsó, negyedik helyen jutott be a Final Fourba - az alapszakaszt fölényesen nyerő házigazda Dunaújvárost, az Újpest pedig a másodikként záró SC Csíkszeredát verte a szombati elődöntőben.
A finálé gyors gólváltással indult, Dubek találatára 1 perc 4 másodperc múlva Gröschl válaszolt. A Stars főleg a védekezéssel és az ellentámadások felépítésével törődött, miközben a mezőnyfölényben játszó Újpest a folytatásban nem tudott túljárni Rajna kapus eszén.
A második harmad gyors Vasas-góllal kezdődött, majd egy látványos akció után Sándor növelte a különbséget. Hiába hajtott a rivális, a Stars-védelem jól zárt, és az egész meccset kihúzta egyetlen kapott góllal.
 
Vasárnap délután a hazai hokicsapat a Csíkszereda csapatával játszott a harmadik helyért, s a hosszabbításban lőtt találat után egy góllal a dunaújvárosiak lettek a befutók.

Dunaújvárosi Acélbikák.Docler - SC Csíkszereda (romániai) 4-3 (1-2, 0-1, 2-0, 1-0) - hosszabbítás után

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!