Módosították a megyei önkormányzat költségvetését

Székesfehérvár - Módosították a megyei önkormányzat idei költségvetését. A Jobbik a fideszes vezetők túlterhelése miatt aggódik - legalábbis pénteken erről beszéltek.

Tribolt Lajos

A megyei önkormányzat csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj 2011. évi fordulójához - jelentette be pénteken Vargha Tamás közgyűlési elnök. Elmondta továbbá, hogy módosították az önkormányzat idei költségvetését. A bevételi és kiadási főösszeg 28 milliárd 340 millió forintról 28 milliárd 517 millióra nőtt. Az intézmények költségvetési támogatása 5 milliárd 20 millióról 5 milliárd 172 millióra nőtt. Ennek fő oka a bevételek növekedése. A megyei önkormányzat támogatja a kórház perinatális intenzív centrum és intenzív neantológiai osztályok műszaki fejlesztésére beadott pályázatát.
Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik megyei szervezete is.  Árgyelán János  megyei elnök és megyei frakcióvezető elmondta, hogy a megyében 15 jobbikos került a megye önkormányzataiba és mintegy féltucat nem a párt nevében induló, de szimpatizáns. Elhangzott, hogy a megyei önkormányzat mind a négy bizottságában helyet kaptak, ebből három alelnöki hely. Két külsős bizottsági helyhez és egy tanácsnoki pozicíóhoz is hozzájutottak. Úgy vélik, a Fidesz korrektül, a választási arányoknak megfelelően járt el velük kapcsolatban. A legutóbbi közgyűlésén javasolták, hogy a megyei önkormányzat ne csak pénzadományokat, hanem tárgyiakat is gyűjtsön. A csütörtöki ülésen is megfogalmazták aggodalmukat, hogy a fideszes vezetők sok tisztséget töltenek be, kérdés, milyen hatásfokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!