Mikor vegyünk eurót a nyaraláshoz?

FMH - Aki még nem vette meg a nyaraláshoz szükséges devizáját, annak érdemes a 280 forint alatti euró árfolyamokat kihasználni.

feol.hu

Az Equilor Befektetési Zrt. szerint bár van rá némi esély, hogy a 272-es szintet is megközelítse az euró árfolyama a következő hetekben, inkább annak a veszélye nagyobb, hogy az árfolyam visszapattanjon akár a 290-es értékig is.
A pénzpiacokon most valamivel nyugodtabb a helyzet az elmúlt időszakhoz képest, de ettől még napi 4-5 forintos árfolyammozgás is előfordul. A külföldre utazóknak ezért mindenképpen érdemes megfontolni, hogy mikor, milyen árfolyamon és milyen ütemben vásárolják meg a nyaraláshoz szükséges devizát - írja elemzésében a brókercég.
A pénzügyi piacokon tapasztalt tavaszi mélypontokhoz képest sokat javultak a körülmények. A befektetői bizalom sok területen újraéledt, és ez mindenképpen segítette a fejlődő piacok devizái, így a magyar forint erősödését is. Ráadásul a Magyar Nemzeti Bank egyelőre kitart a magas kamat mellett, vagyis ellentétben a legtöbb hasonló cipőben járó országgal egyelőre nem kezdi meg a kamatcsökkentések sorozatát, és ezzel fenntartja a vonzerőt a magyar forintbefektetések iránt. A 9,5 százalékos magyar alapkamat a legmagasabb az egész régióban.
Mindezen okok vezettek oda, hogy vannak napok, amikor az eurót már 280 forint alatt lehet vásárolni a devizapiacon - mutat rá az elemzés, hozzátéve, hogy a valutaváltóknál az eladási árfolyam ennél magasabb lehet.
Az Equilornál úgy vélik, a nyári likviditáshiány, és a csendesebb piac elősegíti, hogy a következő hetekben az euró árfolyama körülbelül ezen a szinten maradjon, ugyanakkor középtávon a további lendületes forint erősödésre kicsi az esély.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!