Mi legyen a tűzijátékkal? Ne dugjuk a spájzba!

Fejér megye - Szilveszter után kevesen törődnek a felhasználatlanul maradt tűzijátékokkal, még ha a jogszabályok tiltják is a tárolásukat.

Tóth Péter

Január elsején, reggel hat órakor elvben minden helyen eloszlott a füst, a jogszabály addig engedte meg az utcai tűzijátékok használatát. A megmaradt röppentyűket, római gyertyákat és egyéb eszközöket mindenképp szárazon, kristálytiszta környezetben, gyúlékony anyagoktól távol kell tartani, egészen január 5-ig, addig kötelezően vissza kell szolgáltatni a kereskedőnek. A forgalmazónak eladáskor tájékoztatnia kellett a vevőt arról, hol veszi vissza a felesleges termékeket. Kizárólag az áru eladójához lehet visszavinni a tűzijátékokat, aki térítésmentesen, költség felszámolása nélkül köteles átvenni azokat. Aki nem viszi vissza az árut, megszegi a tárolásra vonatkozó szabályokat, emiatt több tízezer forintos pénzbüntetésre is számíthat. Pirotechnikai eszközökkel való visszaélés miatt egy évben átlagban mintegy félszáz eljárást indít a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!