Mi jöhet még ezután? Vandálok jártak a palotavárosi tavaknál

Székesfehérvár - Néhány napja felgyújtották a palotavárosi tavaknál levő halőrházat, szerdára virradóra pedig az újonnan elkészült, patak fellett átívelő hidat rongálták meg vandálok.

Házi Péter

A Palotavárosi tavaknál péntek éjjel valakik felgyújtották a Hofesz halőrházát. A tűzben azonban nemcsak a hét évvel ezelőtt, három-négyszázezer forintért vásárolt faház lett oda, de a Hofesz tagjainak öröme, lelkesedése is: - Annak idején mindannyian nagy lelkesedéssel álltunk neki a kis faház környékének megszépítéséhez. Ha lehet így nevezni, társadalmi munkában ültettük a fákat, építettük az esőbeállót, a kerítést - mondja Vida István halőr, akinek ma újabb vandalizmussal kellett szembesülnie. A palotavárosi tavak közt folydogáló patakon átvezető fahíd felújítását keddre fejezte be a Városgondnokság, szerda virradóra azonban ismeretlenek széttörték a korlátját.
- Alig száz méterrel arrébb megtaláltuk a korlát maradványait. A nyomokból arra következtetünk, hogy szalonnasütéhez kellett a faanyag. Nem tudom, mi jöhet még, de nagyon el vagyok keseredve, hogy az évek óta tartó  munkánkat ennyibe veszik. Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy szépítsük a palotavárosi tavakat, fákat ültetünk, horgászversenyeket szervezünk és akkor jön valaki, aki ilyet tesz - fakad ki Purgel István, a Horgászegyesületek Fejér Megyei Szövetségének titkára, aki szerint a felgyújtott faházból gázpalackot, horgászversenyeken használt halmérleget is elloptak.


- Az elmúlt időszakban nem egyszer láttunk itt egy fiatalokból álló társaságot, akik tüzet gyújtottak a tavaknál. Hiába szóltunk rájuk, hogy tűzgyújtási tilalom van, ránk sem hederítettek. Szerintem két dolog segíthetne abban, hogy végre visszaálljon a rend: egyrészt a tavak területén este 6 vagy 7 órától általános tűzgyújtási tilalmat kellene az önkormányzatnak elrendelnie, másrészt sokat segítene, ha be lehet ide vezetni a közvilágítást. Magam villanyszerelő vagyok, segítenék mindenben - teszi hozzá Vida István, aki szerint már az sokat jelentene, ha néha a járőrők kijönnének erre a területre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!