Megújult iskolában folytatódhat a tanév

Sárbogárd - Megújult a gimnázium, az ott tanuló hátrányos helyzetű diákok is közelebb kerülnek általa Európához - vélte a megyei alelnök.

V. Varga József

 


A megyei fenntartású Petőfi Sándor Gimnáziumban 16 tanulócsoportban 413-an tanulnak. Új ruhát kapott kívülről az intézmény, korszerűek az ablakok, ajtók, megszépült a fölső szint - köszöntötte a szerda délutáni ünnepségen  megjelenteket Boda János igazgató. - Nincs annál nagyobb öröme  egy pedagógusnak, mint egy megújult iskola  átadása  - emelte ki Pleizer Lajos, a Fejér megyei közgyűlés alelnöke. Az európai uniós pályázaton 238 millió forintot nyert a fenntartó a középiskola bővítésére és felújítására, s ehhez 306 millió forintot tett hozzá a megyei önkormányzat. Négy tanteremmel bővült a gimnázium, megvalósult a teljes körű akadálymentesítés, energiatakarékos gépészeti berendezéseket szereltek fel, a fűtési rendszer is 21. századi, korszerű a hőtechnika. Az alsó két szint rekonstrukciója nem volt része a pályázatnak, de a megye erre is megtalálta a forrásokat. A kivitelező ígéri:  a december végi, január elejei végső átadási határidőt tartani tudják. A sárbogárdiak szeretnék tavasszal teljesen belakni az épületet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!