Mégsem keresünk olyan rosszul?

FMH - A bérével nálunk többnyire senki nem elégedett, az összehasonlítás szerint mégis jobb a bruttó átlagbér nálunk, mint például Szlovákiában, ám a csehországitól elmarad. A fizetési rangsor elején Fejér megye is ott van.

MTI

A magyarországi bruttó átlagbér magasabb, mint Szlovákiában, de jelentősen elmarad a csehországitól - írja a szerdai Világgazdaság a magyarországi Merces és a szlovákiai Workania közös kutatását ismertetve. A magyar bruttó átlagbér 216 ezer forint (körülbelül 800 euró), míg Szlovákiában 213 ezer forint (789 euró), Csehországban pedig 245 ezer forint (895 euró) az átlagbér.
A pályakezdőket is magában foglaló 17 és 24 év közötti korcsoport bruttó országos átlagbére 157,8 ezer forint.
A megyék átlagfizetések szerinti rangsorában Békés áll az utolsó helyen az egy főre jutó 164,5 ezer forintos átlagjövedelemmel, amely megközelítően százezerrel kevesebb, mint a fővárosi átlag (262 ezer forint). Budapesten kívül Fejér és Komárom-Esztergom megye áll még az élen, 208,3 ezer és 205 ezer forinttal.
 A Merces legutóbbi kutatásából az is kiderül, hogy a megvizsgált mintegy tizennégyféle béren kívüli juttatásból a legnagyobb arányt a munkába járás költségei érték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!