Meghódította Fehérvárt a Gringo Sztár

Székesfehérvár - Geszti Péter és új zenekara, a Gringo Sztár pénteken délután Székesfehérváron járt. Az ali fél éve alakult együttes már számos slágert és koncertet tudhat maga mögött - árulta el a Pécsi Norbert Sándor kommunikációs szakember.

Miskei Anita

Vajon miért éppen a Gringo Sztár nevet viseli Geszti Péter új formációja? Geszti a zenekar nevéről már néhány hónappal ezelőtt elárulta: „azért lett Gringo Sztár, mert egyrészt minden tiszteletem Ringo Starré, a Beatles egykori dobosáé, másrészt pedig a gringo szó spanyol és portugál nyelvterületen fehér bőrű bevándorlót jelent, és ez is jelzi, visszavándoroltam a zene világába”. Hiszen 2005, a Rapülők egyetlen visszatérő koncertje óta csak háttéremberként tevékenykedett a zenei életben. Most pedig két énekesnővel áll a színpadon újra.
A zenekar ezúttal Székesfehérváron is bemutatta első albumát, amelyre jellemző,khogy nagyon friss, mai zenei anyagról van szó, a dalok szövegei egyszerre szerelmesek és líraiak. 
- A CD zenei világa egy különleges koktél keveréke, amely alapvetően  táncolható slágerekből és pop, rap, latin, etno és jazz elemekből áll - jegyezte meg Pécsi Norbert Sándor. A kommunikációs szakember nem tévedett, Geszti Péter nem lett hűtlen önmagához, s az általa csak „kozmopuritánnak” nevezett zene igényes hangszerelésű, hol könnyed, hol mély dalszövegek egysége.
A népszerű mentort egyébként 11 zenész és két énekesnő, Gereben Zita és Sapszon Orsolya  veszi körül a színpadon. A projekt zenei vezetője Erdélyi Péter, a Jazz+Az egykori billentyűse, aki először próbálja ki magát popzene szerzőjeként. A Gringo Sztár felállításában Fekete-Kovács Kornél is segédkezett, és zenét írt az együttesnek a Balkan Fanatik is.
Nem volt nehéz dolga pénteken délután az új formációnak, Geszti Péter neve, s a csinos, tehetséges énekesek elégnek bizonyultak a sikerhez. A fiatalok izgatottan várták, hogy közelebbről is megismerjék a csapatot, s bepillantsanak a kulisszák mögé.
A két énekesnőről végül megtudhattunk néhány információt. Gereben Zita a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem dzsesszének szakán végzett, korábban énekelt például az Emil.RuleZ!-ben, és van egy saját dzsesszkvintettje is. Sapszon Orsolya zenészcsaládból származik, nagyapja, Sapszon Ferenc három évtizeden át volt a Magyar Rádió énekkarának karigazgatója, nagybátyja, ifjabb Sapszon Ferenc alapította a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolát. Orsolya a Kőbányai Zenei Stúdióba járt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!