Megépül a 62-es főút Perkátát elkerülő szakasza

Várhatóan május-júniusban kezdődik meg a 62-es főút M8-as autópálya (új Duna-híd) és Székesfehérvár közötti szakaszán, a Perkáta községet elkerülő kétszer egy sávos út megépítése.

MTI

A 62-es főút M8-as autópálya (új Duna-híd) és Székesfehérvár közötti szakaszán, a Perkáta községet elkerülő kétszer egy sávos út 2012 elejére készül el- mondta el a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője.
Fazakas Orsolya tájékoztatása szerint a főút fejlesztése keretében megvalósuló, mintegy hat kilométeres, új nyomvonalú útszakasz megépítése mintegy 3 milliárd forintba kerül.
A kivitelezési pályázatot már kiírta a Nemzeti Infrastrukturális Fejlesztő Zrt., az eredményhirdetésre várhatóan március 8-án, a pályázat nyertesével a szerződéskötésre pedig a tervek szerint március 17-én kerül sor.
Az út építése várhatóan május-júniusban kezdődik meg.  
Az elkerülő úton egy hidat, továbbá egy balra kanyarodó sávos és egy körforgalmú csomópontot is kiépítenek, védfasort, valamint hófogó véderdőt is telepítenek.
Az útszakaszon 90 kilométeres sebességgel haladhatnak majd a járművek.
Az elkerülő út építését régóta szorgalmazzák a Fejér megyei település lakói, a községet átszelő út forgalma ugyanis igen nagy, s jelentős a balesetveszély is.
  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!