Megdöbbentő! Rémeket látunk és hallunk a kávétól!

<b>FMH</b> - A koffein felpörget, segít koncentrálni, kedélyállapot-javító. A legújabb kutatások azonban egy eddig ismeretlen tulajdonságát tárták fel. Persze, mint sok minden, ami finom az életben, nagy mennyiségben a kávé sem egészséges.

feol.hu

Megemeli a pulzust, így megterhelheti a szívet, vízhajtó hatása révén elvonja a vizet a szervezetből, a gyomrunknak is árt. 

Rémeket látunk?

Azok, akik sok koffeint visznek be szervezetükbe, nagyobb valószínűséggel tapasztalnak akusztikus és vizuális hallucinációs élményeket, derült ki a Durham Egyetem kutatásából. 

Komoly koffeinfogyasztók, akik napi hét csésze kávénak megfelelő koffeint juttatnak a szervezetükbe, háromszor nagyobb valószínűséggel hallottak nem létező hangokat, mint azok, akik csak napi egy csésze kávénak megfelelő koffeint fogyasztottak.

Jóból is megárt a sok

A túlzott koffeinfogyasztás koffeinmérgezéshez vezethet. A tünetek között szerepel az idegesség, ingerlékenység, szorongás, izomrángás, álmatlanság, fejfájás és szívdobogás. Ez általában nem fordul elő, ha a napi koffeinfogyasztás nem haladja meg a 250 mg-ot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!