Megalakult a bicskei képviselő-testület

FMH - Csütörtökön tartotta alakuló ülését a bicskei testület is, ahol Tessely Zoltán (Fidesz-KDNP) újra letehette a polgármesteri esküt.

S. Töttő Rita


A polgármesterrel együtt tizenkét tagú testületben egy jobbikos, két MSZP-s és nyolc Fidesz-KDNP-s képviselő kapott helyet, akik már megalakulásukkor létrehozták azt a három bizottságot, amelyben dolgozni fognak. A humán-erőforrást Sulyokné Guba Judit, a város és vállalkozásfejlesztést Bálint Istvánné, a gazdálkodási bizottságot pedig Bárányos József vezeti. Alpolgármesternek tizenegy igen és egy nem szavazattal ifjabb Pálffy Károlyt választották. A Szervezeti és Működési Szabályzat néhány pontját is módosítani kellett: ezek szerint a takarékosság elvének eleget téve mostantól elektronikus úton juttatják el az anyagokat a képviselőknek, és több bizottsági hatáskört átutaltak a polgármesternek. A jegyzőkönyv-hitelesítők számát négyről kettőre csökkentették, így mostantól elég, ha a polgármester és a jegyző szignózza azokat, mielőtt megküldik a közigazgatási hivatalnak. A cigány kisebbségi önkormányzatot is bemutatták az alakuló ülésen: Németh Tibor vezetésével dolgozik mostantól Bogdány Csaba, Némethné Horváth Nikoletta Júlia és Németh Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!