Még két napig jelentkezhetnek

Budapest - A továbbtanuló nyolcadikosok még két napig - csütörtökön és pénteken - módosíthatnak középiskolai jelentkezésük sorrendjén, ha meggondolták magukat.

MTI

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) hívta fel a jelentkezők figyelmét a lehetőségre. Ugyanis március 16-áig minden középfokú iskolának nyilvánosságra kellett hoznia a felvehető tanulók rangsorát az elért eredményekkel, ez az ideiglenes felvételi jegyzék. A felvételi eljárásban szerzett tapasztalatokat is figyelembe véve a diákok az általános iskolájukban március 18-19-én módosíthatják a tanulói adatlapon megadott iskolák és tanulmányi területek sorrendjét. A diákok csak a beírt sorrendet változtathatják meg, újabb iskolát nem írhatnak be - olvasható az egyesület közleményében.
 Az MSZOE a további menetrend kapcsán kitért arra is, hogy április 26-ától a felvételt hirdető középfokú iskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak. Május 3-ától 14-éig rendkívüli felvételi eljárást (pótfelvételit) kell tartani, ha az általános eljárás keretében a felvehető létszám 90 százalékánál kevesebb tanulót vettek fel. A beiratkozásokat a középfokú iskolában június 23-25. között tartják az igazgató által meghatározott napon.
 Ha a gyermeket az első fordulóban nem veszik fel sehová, augusztus 31-éig bármelyik iskolába jelentkezni lehet, ahol van üres férőhely. Augusztus 31-éig minden tanköteles tanulónak be kell iratkoznia valamelyik középfokú iskolába, ha ez nem sikerül, akkor az önkormányzatok által kijelölt, kötelező felvételt biztosító szakiskolába kell jelentkezniük.  Ha a jelentkező a felvételi eljárás során szabálytalanságot észlel, tizenöt napon belül az iskola fenntartójához fordulhat törvényességi kérelemmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!