Még érvényes a tűzgyújtási tilalom

Székesfehérvár - A tűzgyújtási tilalom már április 8-ától életben van, és amíg vissza nem vonják, addig érvényes is. A szabályokat illik betartani, ne okozzunk kárt környezetünknek.

Kovalcsik Katalin

A híradások arról szólnak, hogy nagyon sok európai országban lángban áll az erdők egy része. Horvátországban, Trogir környékén is lángol az erdő. Egyelőre nem tudni, hogy mi idézte elő a pusztító tüzeket, de  vettek már őrizetbe feltételezett gyújtogatókat.
Idehaza volt ugyan már hőségriadó, ám a szakemberek szerint szerencsére átlagos napokat élnek.  A megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettese,  Fülöp Zoltán elmondta,  voltak avartüzeik, a tarlótüzek még ezután okozhatnak, ha okoznak bajokat. A tűzgyújtási tilalom betartása mindenkire kötelező és ajánlott, hogy ne okozzunk károkat semmiben.
A  termőföldek, erdők mellett elrobogó vonat ablakából, a kocsiból kihajított égő cigarettacsikk okozhat tüzet,  a szárazság  miatt  gyorsan lángra kaphat a partoldal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!