Mecsek-rali: Lévai és társa kórházban

FMH - A Mecsek-rali vasárnapi utolsó gyorsaságiján súlyos baleset érte a Lévai, Schweighardt párost.

Matók János

Autós pályafutásuk talán legjobb teljesítményét produkálta - volna - a Mecsek-ralin a Lévai Ferenc, Schweighardt Gábor (Honda Civic Type R3R) páros az 5-ös géposztályban. Annak ellenére, hogy hazánkban ritkán látott, baromi  erősségű volt a mezőny, amely IRC-futam lévén európai sztárokat vonultatott fel.
Ebben a környezetben nagyon szépen teljesített a Fejér megyei kettős, hiszen az abszolút értékelésben a 20. hely környékén, amíg a géposztályban a 3. helyen autóztak. Így volt ez a vasárnapi utolsó gyorsasági szakasz utolsó pár kilométerénél, amikor is egy sodrós, tempós jobb kanyarnál "elúszott" a Honda hátulja, majd a gép frontálisan ütközött egy 50 centis átmérőjű fával, amelynek törzse 30-40 centivel az utastérbe nyomta a motorblokkot. A versenyt leállították a súlyos baleset miatt, később etappá nyilvánították. A pilóta Lévai szegycsonttörést, amíg a navigátor Schweihardt szilánkos bokacsonttörést szenvedett, továbbá hat bordája is eltörött, s két csigája között a porc is zúzódott. Schweighardt Gábor bokáját még vasárnap éjjel megműtötték a pécsi kórházban, a bordák operációjára hétfőn került sor. A Hondában tetemes  az anyagi kár,   s még az is bizonytalan, hogy a páros folytatja-e később a versenyzést.

A Mecsek-rali honlapja ide kattintva érhető el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!