Másodszor is győztek a piros-kékek - Drámai csatában, a 93. percben szerzett góllal nyert a Vidi - Fotóval

Székesfehérvár - A labdarúgó Soproni Liga második fordulójában, nem mindennapi körülmények között 3-2-re nyert a Diósgyőr ellen a Videoton FC.

Matók János

 

Néma csend, illetve a hagszórókból hallatszó zene fogadta a pályára bemelegíteni kivonuló két csapatot a Sóstói Stadionban szombat este. 

Az ok isnert: noha az alkotmány a szabad vélemény nyilvánítás jogát hangoztatja, s ezt így a törvény sem tiltja, a Magyar Labdarúgó Szövetség mégis zártkapus rendelt el a szombati Videoton FC-Diósgyőr találkozóra, mert  a Vidi szurkoló az első fordulóban, a kecskeméti találkozón Romániával foglalkoztak, nem éppen dicsérő hangnemben. Ez volt az oka annak, hogy a nézők nem tehették be a lábukat a létesítménybe szombaton. 


A hazai piros-kékek, Sitku, Vujovics ls Horváth is egyedül áll szemben Köteles kapussal, de nem lett gól
(Fotó: Fási László)

Csak a lelátón kifeszített transzparensek: a Red Blue Devils, a Red Blue City és a Giants felirat jelezte, hogy a fanatikusok lélekben a játékosokkal vannak. 

És persze gyakorlatilag is, hiszen a stadion kerítésének a túloldalán, egy szakasznyi rendőr felügyelete alatt azért rengeteg drukker megjelent, hogy  távolról is megpróbálja buzdítani a piros-kékeket. 

A vendégek kezdtek, de már az első percben Szakály lövését kellett fognia Köteles kapusnak. Az viszont látszott, hogy szervezett csapat benyomását kelti a DVTK. 

Nem is volt különösebb helyzet a vendégek kapuja előtt, bár a Vidi mezőnyfölényben játszott. Aztán egy Lipták fejes, majd egy Lippai emelés kerülte el a kaput. 

Közben a kerítésen túl a szurkolók hangosítása is megoldódott, így már élőben is hallhatták, hogy mi történik a játéktéren. 

Ahol bizony már a Diósgyőr is helyzetbe került, de Takács, majd Góhér lehetősége is kimaradt. Aztán a Vidi percei következtek, de előbb Vujovics, majd Alves egyaránt közeli fejesét Köteles nagy bravúrral hárította. Zúgott is a hajrá Vidi a kerítésen túlról. 

Az első félidő utolsó percei a hazaiaké volt, de Horváth szabadrúgása, majd Alves lapos lövése is elkerülte a kaput. Így aztán gól nélküli döntetlennel zárult az első félidő. 

Sajnos a piros-kékek messze nem a kecskeméti kiváló játékukat nyújtották eddig a játékban. Ebből kiindulva várható volt, hogy az öltözőben Mezey György vezetőedző a nemteszésének ad hangot, s nyilván cserél is. Így is történt, hiszen Polonkai intenzíven melegített a szünetben, majd Sitkut váltotta fel. 

A második félidő első percei a Vidiről szóltak, be is nyomták a hazaiakat, s ez az 51. percben gólt eredményezett: egy hosszan előreívelt labdára Vujovics startolt rá, kicselezte Viskovicsot, majd a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 1-0

Látszott, hogy egészen más elfogású Videoton jött ki a második félidőre. 

Percenként gördültek a hazai támadások a Diósgyőr kapuja felé, a vendégek alig tudtak átlépni a felezővonalon. 

A 63. percben tovább nőtt az előny: Farkas pazar labdával ugratta ki Nagyot, aki az alapvonal közeléből remekül centerezett Alvesnek, ő pedig 4 méterről könnyedén lőtt a hálóba, 2-0

Az első félidőhöz képest sokkal szebben és pontosabban játszott a Videoton, nagy nyomás alatt  tartotta a vendégeket. Akik azért ha tudtak, támadni próbáltak. Ez történt egy szöglet után, amikor Viskovics közelről fejelt mellé. 

Az ellentámadás után Lipták fejese a kapufáról Alves elé pattant, ám az 5 méteres lövését Köteles hatalmas bravúrral hárítotte. 

Ezt követően egy kissé visszavett a lendületből a hazai alakulat, így a 82. percben szépített is a Diósgyőr, miután Lipusz 17 méterről a hosszú alsó sarokba bombázott, 2-1

És ettől kezdve elkezdett támadni  a DVTK, aminek a 91. percben gól is lett az eredménye: egy bal oldali szöglet után az előre lopakodó Horváth 6 méterről talált be a lábak között, 2-2

Mindenki azt hitte, hogy ez marad a végeredmény, de nem így Farkas és Alves a 93. percben: előbbi pazar labdát adott utóbbinak, aki 6 méterről kapura lőtt, Köteles még beleért a labdába, de az végól a hálóban kötött ki. 3-2
 

 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!