Martonvásári napok huszadszor

Az öt esztendeje városi címet elnyert Martonvásáron huszadik esztendeje rendezik meg a Martonvásári Napokat, több hétvégén rendezvényekkel, folyamatos kiállításokkal, programokkal. Az első rendezvények már július 16-án elkezdődnek. A várossá válás ötéves évfordulós ünnepsége július 25-én 17 óra 30-kor lesz a városháza teraszán.

Zsohár Melinda

A megnyitón Kiss Gábor polgármester köszönti a helybélieket és a vendégeket a városháza Geróts-termében, július 16-án, este hat órakor. A hagyományos hangulatot megidézendő Mednyánszky Miklós kintornás zenél különleges hangszerén, amely inkább gép, mégis játszani kell rajta.

A városházi díszteremben Sütő Petre Rozália grafikusművész és tanár műveiből nyílik kiállítás, Banner Zoltán művészettörténész bemutatásával. A muzsikát szolgáltatják Sziklai Sára csellón, Gergics Ilona fuvolán és Gergics Anna zongorán.

A következő napon, július 17-én délelőtt 11 órakor a művészeti iskola alkotóházában a martonvásári foltvarrók munkáiból nyílik egy kiállítás, Várnainé Juhász Ilona, a Magyar Foltvarró Céh elnöke köszöntése nyomán. A városbéli foltvarrók országos ismertségre tettek szert színvonalas munkáik révén, ráadásul civil szervezetként is nevezetesek összetartásukról. Ugyanezen napon délután háromkor Sütő Petre Rozália tanítványainak, az SPR csoport képzőművészeti tábora legjobb munkáiból nyílik kiállítás a műemlék óvoda épületében. A tárlatot Pázmány Ágnes főiskolai adjunktus nyitja meg, közreműködik Benedekffy Katalin operaénekes.

És még mindig képzőművészet! A jövő martonvásári művészeinek bemutatkozása címmel a rendezvényudvarban (gépállomás épülete) nyílik kiállítás azon fiatalok munkáiból, akik Martonvásáron kezdték a művészeti alapokat, s jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói. Illyésné Ötvös Tünde restaurátor mutatja be a fiatal és részben már bizonyított tehetségeket, közreműködik a Tintás Barnes Zenekar.

A képzőművészeti vonulat mellett számos egyéb rendezvény színesíti a Martonvásári napokat, ebből csupán ízelítőül sorolunk fel néhányat.

Július 16. 20 óra: zenés-táncos est a Postakocsi vendéglő udvarán a Space Jam zenekar közreműködésével. A retró házibuli „hangulatfelelőse” Vasvári Béla baracskai faluházigazda és zenekarvezető

Július 17. 9 óra: Martonvásári Medosz Se teniszverseny

10-16 óra: kultúrtörténeti játszóház gyerekeknek a templomkertben

17 óra: alkotó nyugdíja évek, kiállítás Szemesi György kisplasztikáiból a Beethoven Általános Iskolában

17 óra 20: élő kívánságműsor a „már régóta” fiataloknak, szintén az iskolában

Július 18.

9 óra: nemzetközi rapid sakkverseny az iskolában

Július 19. 17 óra: ütős hangszerek koncertje

18 óra:  Juhász Balázs marimba koncertje

Július 21. 19 óra: Zoltán Erika tánciskola bemutatója

20 óra: Valahol Európában- musical bemutató

Július 23. 20 óra: Százszorszép néptáncgála

Július 24. 17 óra: Ki nyer ma? – Játék és muzsika 10 percben

Július 25.  Szent Anna-napi búcsú

Július 28. Jótékonysági koncert a templom felújításáért

A Nemzeti Filharmonikusok Beethoven-estjei  július 17-24-31-én a Magyar Tudományos Akadémia Mezőgazdasági Kutatóintézetének parkjában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!