Már tizedszer csaptak le a kábeltolvajok Maroshegyen

Székesfehérvár - Van egy utca a Balatoni út mellett, amit már nem a zajos város, hanem nádas és erdő környékez. A nyugalmat éjszakánként kábeltolvajok zavarják meg.

Tóth Péter


Horváth Ernő és pár lakó maga is próbált tenni az ügy érdekében - másra egyelőre nem nagyon számíthatnak
Fotó: FMH

- Június 9-éről 10-ére virradó éjjel immáron tizedszer lopták meg Önöket  - a telefon- és internetszolgáltatót Horváth L. Ernő Zágoni utcai lakos emlékeztette a tényállásra, levélben, most éppen másodszor.  A szolgáltató nem volt rest, rendszeresen kiküldte az embereit az új kábel felszerelésére, de a tolvajlások megszaporodtával ezt lassan  már-már rutinból tették.

A negyedik lopás után Horváth L. Ernő felhívta a 107-es segélykérőt, öt percen belül három villogó rendőrautó állt a háza előtt. A tolvajoknak ez biztos jelzés volt, azonnal el is pucoltak a közeli erdőbe. Hiába kérte Horváth, hogy fésüljék át közösen a helyszínt, erre a járőrök nem hajlottak, mondván, sehonnan nem kaptak parancsot. Két nyomozó később kihallgatta a feleségét is, de annál többet nem rögzíthettek, mint amit személyesen is láttak. A nyomok még ma is feltűnőek: az egyik levágott kábel csonkja ott mered a földön, gyakorlatilag csak azt a szakaszt veszik célba mindig a tolvajok, amelyik előtt nem állnak  házak. A szolgáltató 24-48 órán belül újra felhelyezi a kábelt, de azt egy meghosszabbított végű kampóval gyakorlatilag bárki leemelheti a helyéről.

Horváth úr pár tenni akaró lakóval össze tudott fogni, saját kezűleg felszereltek egy szakadást jelző készüléket, de ezzel csak azt tudták elérni, hogy a tolvajok dolguk végeztével elmeneküljenek. Így a helyzet egyelőre változatlan...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!