Magyarország is nemmel szavazott a háborús bűnök kivizsgálására

Magyarország is nemmel szavazott csütörtökön az ENSZ Közgyűlésében arra a határozatra, amely felszólította Izraelt és a palesztinokat, hogy vizsgálják ki a csaknem egy évvel ezelőtti gázai konfliktusban elkövetett állítólagos háborús bűncselekményeket.

MTI

Erről Bródi Gábor ENSZ-nagykövet tájékoztatta az MTI-t. 

Az arab országok által előterjesztett, nem kötelező érvényű határozatot 114 ország szavazta meg, 18 ellenezte, illetve 44 ország tartózkodott. Az ENSZ-közgyűlés határozatban szólította fel csütörtökön Izraelt és a palesztinokat, hogy vizsgálják ki a csaknem egy évvel ezelőtti gázai konfliktusban elkövetett állítólagos háborús bűncselekményeket.

Izrael visszautasította pénteken az ENSZ Közgyűlésének határozatát, amely az év eleji gázai konfliktusban elkövetett állítólagos háborús bűnök kivizsgálására szólítja fel a feleket, "a valós tényektől teljesen idegennek" minősítve a testület döntését.

A csütörtöki szavazásra reagálva, az izraeli külügyminisztérium nyilatkozatban szögezte le, hogy Izrael "fenntartja magának az önvédelem jogát", és a jövőben is mindent meg fog tenni, hogy "megvédje állampolgárainak életét a nemzetközi terrorizmus fenyegető veszedelmétől".



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!