Magyar-azeri kézilabdameccs - A fehérvári Siti Bea is a siker egyik részese volt

FMH - Győzelemmel mutatkozott be a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Karl Erik Böhn és közvetlen segítője, Siti Bea, aki az FKC másodedzője is.

Matók János

Bár voltak ellenzői Karl Erik Böhn kinevezésének, a közvélemény de még inkább a szakma, az edzői testület  végül elfogadta, hogy a norvég szakember lett a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Aki első lépéseként Siti Beát, az Alcoa FKC technikai igazgatóját, egyben a csapat pályaedzőjét kérte fel közvetlen segítőjének a válogatottnál. Az új szakvezetők szerdán, az Azerbajdzsán elleni Európa-bajnoki selejtezőn mutatkoztak be, sikeresen, hiszen válogatottunk meggyőző, 41-19 arányú győzelmet aratott.

- Nyilván jó érzés volt a győztes bemutatkozás.

- Természetesen nagyon jó érzés volt, még attól függetlenül is, hogy nem egy topkategóriás csapat volt az ellenfél - felelte Siti "Kicsi" Bea a felvetésre.

- Nem izgultak a kezdés előtt?

- Karl az a típus, aki soha nem fél, de mindig izgul és stresszel: mi lesz, hogy lesz a mérkőzésen. Természetesen én is izgultam egy kicsit, hiszen nagy dolog az életemben a válogatott mellett dolgozni, s ez volt a bemutatkozás. Jó értelmű stresszt jelentett, hiszen amikor izgul az ember, és várja a mérkőzést, van benne némi feszültség is. Amikor bementünk a terembe, s a lányok a kezdésre készültek, úgy éreztem, hogy ólomlábakon megy az idő.

- És a lefújás után?

- Örültünk, hiszen a lányok jól megoldották a feladatot, láthatóan vevők voltak a kapitány elképzeléseire, pozitívan reagálták le ezt az egészet. Erik azt kérte tőlük, hogy játszanak önmagukért, legyenek végig koncentráltak és dinamikusak. És ügyeljenek a védekezésre, szűkítsék le a területet a szélső befutásoknál és a beálló lezárásánál.

- Kezdik elsajátínai a skandináv stílust, méginkább a mentalitást?

- Ezt két-három nap alatt még nem lehetett, hiszen most csak ennyit volt együtt a csapat, de a lányok pozitívan élték meg ezt a rövid felkészülést. Két nap alatt nem lehet elsajátítani, de jó úton járnak.

- Vasárnap Fehéroroszországban lépnek pályára...

- Igen, de ez az Eb-selejtező a szerdainál abszolút nehezebb lesz. Ám a céljaink érdekében nyernünk kell, nincs mese, ezt is be kell húzni.

- Az FKC-s Horváth?

- Most még nem neveztük, de már nincs messze a válogatottbeli bemutatkozásától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!