Ligakupa: győzött az FC Fehérvár!

FMH - A Pécs kezdte el a Ligakupa-döntőt, s már ment a játék, amikor befutottak a baranyai csapat szurkolói, míg a túlsó lelátókon legalább ezer fehérvári buzdította a fehérben játszó kedvenceket. A félidő végén a fehérváriak örülhettek, a Vidi 2 góllal vezet.

Matók János

Dicséret illeti őket, mert amikor az 5. percben a létszámában jóval kisebb ellentábor a Vidit szidalmazta, nem feleltek a sértésre. 

Tizenegyest érő csata az első gól előtt...   Fotó: MTI

A 9. percben Horváth Zs. megszerezhette volna a vezetést, ám tiszta helyzetben 5 méterről a kapu mellé lőtte a labdát. Aztán a 12. percben góllal büntetett a Vidi: Lantos az ötösnél hátulról fellökte Alvest. Bede piros lappal azonnal kiállította a pécsi játékost, és büntetőt ítélt, amit Vujovics értékesített, 0-1. Ettől kezdve emberelőnyben és mezőnyfölényben játszott a Vidi, de túlságosan nem szakadt meg a játékban. Ám ennek ellenére a 26. percben tovább növelte az előnyét: Elek bal oldali beadását Vujovics 6 méterről lőtte be a kapuba, 0-2. Aztán a fiatal Wittrédi villant és harcolt ki két szögletet a túloldalon. Elkényelmesedett az FCF, ráadásul Andics és Lázár is sárgát kapott. Végül egy perc hosszabítás után Bede lefújta az első félidőt, a Vidi kétgólos előnnyel térhetett pihenőre.
 
 
A fehérvári Goran Vujovics ünnepel, miután megszerezte csapata 2. gólját a labdarúgó Ligakupa döntőjében         Fotó: MTI

A második félidő  55. percben Sebőknek kellett nagyot nyújtóznia, hogy Wittrédi 28 méteres szabadrúgását hárítani tudja. Ismét mezőnyfölényben játszott a Vidi, de ez meddőnek bizonyult, sőt, vigyázni kellett a pécsi kontrákkal. Ez be is jött az 58. percben, amikor Radovics buktatta Wittrédit a kaputól 19 méterre. A szabadrúgást maga a sértett végezte el és mesterien csavarta a labdát a kapu bal alsó sarkába, 1-2. Váratlan, de figyelmeztető jel volt ez a javából a "befékezett" Vidi számára. Szerencsére a 70. percben végre ismét fehérvári gól született: Szakály lövését Hegedüs még kiütötte, a labda Nagy elé került, aki Alison elé ívelt, ő pedig 6 méterről lőtt a kapuba, 1-3. A 82. percben egy nagy visszatérésnek lehettünk a szemtanúi: hosszú sérülését követően, a szurkolók tapsától kísérve Dvéri Zsolt ismét az első csapatban lépett pályára. 
Lejárt a rendes játékidő, a 3 perces hosszabbításban már nem esett több találat. Az FC Fehérvár veretlen teljesítménnyel, másodszor is elhódította a Ligakupát, miután a döntőben 3-1-re legyőzte a Pécs csapatát. Következett a díjátadás, a serleg átvétele, no és ne feledkezzünk el a győztesnek járó 20 millió forintról sem!
 

A ligakupa győztes csapata                     Fotó. Fási László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!