Lezárult az álláskeresők segítését célzó program

Székesfehérvár - A Foglalkoztatási paktum fejlesztése és a szolgáltatások bővítése címmel tartotta záró projektjét a Munkaerő-piaci Partnerség Székesfehérvár.

Miskei Anita

Az önkormányzat által koordinált projekt célja az volt, hogy a munkaerőpiac főbb szereplői között olyan programot hozzon létre, mellyel segíti az álláskeresőket, s mindeközben a városban zajló munkaerő-piaci folyamatokat követhetőbbé teszi a munkát keresőknek és a foglalkoztatók számára is. A 2006-ban uniós támogatással indult projektben kínáltak lehetőséget kismamáknak, olyan álláskeresőknek, akik visszatérése a munka világába egy hosszabb folyamat eredménye volt, s gondoltak a pályakezdőkre is.
Pintér Zsuzsanna, a Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (RVA) projektmenedzsere is csatlakozott a programhoz. Még külsősként, mégis belülről ismerte meg a programot, majd egy 2008 őszén alakított kft.-ben segítette az együttműködést a felsőfokú oktatási intézmények között, illetve karolta fel a pályakezdőket. A projekt záró fórumán elmondta, számukra a munkaerő-piaci partnerség most nem ért véget. A munka java ezután kezdődik, hiszen a Budapesti Műszaki Főiskola fehérvári tagozatának hallgatóival, illetve a jövőben a Dunaújvárosi Főiskola tanulóival közös műhelymunkát folytatnak a piacképesség érdekében.
A program egyik legnehezebben megvalósítható része az álláskeresők visszavezetése a munka világába. A partnerség számára ez nem csupán azért komoly kihívás, mert a gazdasági válság nehezítette a körülményeket, hanem azért is, mert nagyon sok aktív korú, ám eddig szociális ellátásban részesült munkanélküliből hiányzik a megfelelő motiváció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!