Lebukott a hulladéklerakó, a szemét vezette nyomra a rendőröket

FMH - Három köbméter vegyes háztartási hulladéktól akart megszabadulni tulajdonosa, aki a 81-es főút melletti földútra borította a szemetet. A rendőrség azonban nyomára bukkant a tettesnek, méghozzá a kupacban talált tárgyak átvizsgálása után

feol.hu

Kedden délelőtt a 81-es főút melletti erdőrész gazdája azzal kereste meg a rendőrséget, hogy ismeretlen személy mintegy három köbméter háztartási hulladékot rakott le a földjére vezető útra – közölte R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán.  
Mivel nem lehetett tudni, hogy a szemétkupac tartalmaz-e veszélyes hulladékot, a körzeti megbízott értesítette a bűnügyi technikusokat. A helyszíni szemle során a szeméthalomból olyan tárgyak kerültek elő, amelyek alapján valószínűsíteni lehetett a hulladék tulajdonosának kilétét. A szemétben talált, megcímzett dobozok, illetve egy korábban forgalomból kivont jármű rendszáma alapján a móri nyomozók egy fehérvárcsurgói férfi házához mentek. A férfi nem tagadta, hogy ő pakolta le a szemetet a főút mellé, kihallgatása során őszinte megbánásának adott hangot – tudatta a szóvivő, aki hozzátette: az eljárást hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt a Móri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, szakértők bevonásával tovább folytatja.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!