Labdarúgó Magyar Kupa - Továbbjutott a Videoton

Szombathely - A labdarúgó Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutásért léptek pályára a csapatok. A hazai 3-0 arányú győzelem után a Videoton FC a Haladás vendégeként is nyert.

Matók János

Az már a szerdai  szombathelyi visszavágó előtt kiderült, hogy a Honvéd az Eger , a Kecskemét a Debrecen, a Siófok a Ferencváros, az Újpest a Pápa, amíg a Zalaegerszeg a Vasas kiverésével  már bejutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe. Menet közben, amikor a Haladás-Vidi mérkőzés első félidejének a végén jártunk,  a Kaposvár is bebiztosította a helyét  Pakson aratott  győzelmével. Hetedikként a Vidi csatlakozott a fenti csapatokhoz, miután a visszavágón is győzött 3-1-re. 
A gólok története, 37. perc: Vasziljevics labdájával Nikolic lépett ki középen, nyakán a védőjével betört a 16-oson belülre, majd 11 méterről higgadtan emelt a kirontó, elvetődő Mursits felett a kapu közepébe,  0-1.  44. perc: Irhás passzával Gyurján lódult meg a bal szélen, betört a 16-oson belülre, majd 14 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 1-1.
 51. perc: a kiugró Lencsét a tizenhatoson belül Jagodics lerántotta, amiért Böcskei  büntetőt ítélt, Vasziljevics a bal felső sarokba lőtt,  1-2.
 69. perc: Lencse lépett ki a leshatárról, majd balról, a 16-os sarkáról elegánsan emelt a kifutó Mursits felett a kapu bal oldalába, 1-3.


 A Haladás ahogy  várható volt   a cseresorával állt ki a mérkőzésre, amíg a három gólos  előnyben pályára lépő Videoton meglehetősen erős együttessel vette fel a harcot.
Bár az iramra, az akarásra nem lehetett panasz, a rossz pálya azért rányomta a bélyegét a meccsre, pattogott a labda, csúszkáltak a játékosok rendesen. Megnyugtató előnye birtokában a Videoton nem igen erőltette a támadásokat, a hazaiak pedig nem tudták végigvinni akcióikat. A dermesztő hidegben már a szünetre készültek a drukkerek, amikor megélénkült a meccs. Első helyzetét rögtön gólra váltotta a Videoton, ám a remekül harcoló Haladás gyorsan válaszolt a találatra. Mozgalmas jelenetekkel kezdődött a második játékrész, a hazaiak által vitatott büntető után  két felpaprikázott csapat folytatta a küzdelmet. Volt ugyan egy-két  Haladás helyzetecske,  de a hazaiak határozatlanok voltak kapu előtt. Viszont a Vidi ha eljutott  a Haladás kapujáig, akkor góllal zárta az akciót, így   a második fehérvári támadásból meg is született a vendégek harmadik gólja. Ezt követően a folytatásban már visszaesett az iram, csendesen leperegetek a hátralévő percek. A Videoton így kettős győzelemmel, 6-1-es gólaránnyal jutott tovább, hozta a kötelezőt, s várhatja a sorso-lást, ki lesz az ellenfele. 
 Aczél Zoltán, a Szombathelyi haladás vezetőedzője: - Sajnos az első mérkőzést nagyon elrontottuk, így komoly hátrányból vártuk a visszavágót. Úgy érzem, ezúttal nem érheti panasz fiatal csapatomat, jól küzdöttünk, jóideig partiban voltunk ellenfelünkkel. Ezen a meccsen a nagyobb rutin döntött a Videoton javára.
 Mezey György, a Videoton FC cezetőedzője:  - Megnyugtató előnyünk birtokában a visszavágón  célfutballt játszottunk. Kulturált, fegyelmezett játékkal biztosítottuk be továbbjutásunkat.


Szombathelyi HaladásVideoton FC 1-3 (1-1).
 Szombathely, 300 néző,   vezette: Böcskei.
  Haladás: Mursits  Csontos, Lengyel, Jagodics, Farkas  Lattenstein, Irhás, Szakály A. (Ugrai, 57.), Devecseri (Bezdi, 78.)  Oross (Radó, 64.), Gyurján. Vezetőedző: Aczél Zoltán.
  Videoton: Sebők  Lázár, Lipták (Polonkai, 71.), Vaskó, Hidvégi  Gosztonyi, Milanovics, Djordjics, Szakály D.   Nikolics (Lencse, 45.), Vasziljevics (Sándor, 71.). Vezetőedző:  Mezey György..
  Gólszerzők: Gyurján a 44., ill. Nikolic a 37., Vasiljevic az 52., Lencse a 69. percben.
  Sárga lap: Devecseri a 40., Jagodics az 51., illetve  Vasziljevics a 61. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!