Külön oltópont kismamáknak - nőtt az oltási kedv Fejérben

Székesfehérvár - Mától a Várkörúton levő Család- és Nővédelmi Központ a terhes kismamák oltópontjaként működik. A vírus elleni harc több fronton zajlik: az állomásokon, bevásárlóközpontokban hangosbemondók figyelmeztetnek a veszélyre.

Fejér Megyei Hírlap

Az intézetben várják a 23 hónapos terhes várandós - de természetesen nem lázas, beteg - hölgyeket, akik ingyen juthatnak hozzá a H1N1 elleni védőoltáshoz.

Almási Ferenc közölte azt is, hogy egyre többen oltatják be magukat a H1N1 vírus ellen Fejér megyében. A székesfehérvári ÁNTSZ-nél berendezett oltóponton a hétvégén több mint háromszáz jelentkezőt oltottak be. Az oltópont két héttel ezelőtti megnyitása óta naponta átlagosan 80-100-an oltatták be magukat.

Az oltást folyamatos hanghatások is népszerűsítik a városban: Fehérváron a vasút- és az autóbuszállomáson, továbbá a  bevásárlóközpontokban hangosbemondón hívják fel a figyelmet a védőoltás fontosságára. 
Úgy tudjuk, a Fejér Megyei Szent György Kórházban két kismamát ápolnak influenzaszerű tünetekkel. Nekik nincs szükségük lélegeztetőgépre, egy hétfőn bekerült beteget viszont géppel kell lélegeztetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!