Kudarccal végződtek az éjszakai lopási kísérletek

FMH - A Budai úton egy vegyesboltba akart betörni két férfi, a Zámolyi úton pedig egy telephelyről loptak ereszcsatornát szintén ketten az elmúlt éjszaka folyamán. A rendőrök mindkét esetnél elfogtak egy-egy elkövetőt.

feol.hu

Éjfél után mintegy negyed órával érkezett bejelentés a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, miszerint a Budai úton található egyik tízemeletes ház alatti vegyesbolt ablakrácsát ketten feszegetik. A bejelentést a szomszédos ház egyik lakója tette.

A rendőrök a pároson még „munkájuk” közben rajta ütöttek. Az egyik férfi éppen akkor tépte ki a rácsot tartó egyik pántot a falból, amikor a rendőrök odaértek. Mikor észrevette az egyenruhásokat, futásnak eredt, de nem jutott messze, egyből elfogták.

Társának azonban sikerült elmenekülnie, annak ellenére, hogy a többi járőrautó különböző irányból érkezett a helyszínre.

A két elkövető ugyan 20 000 forintos kárt okozott a rongálással, de a tettenérés miatt a betörés meghiúsult, az elkövetők nem jutottak be a boltba, így onnan semmit nem vittek el. 

A helyszínen elfogott 19 éves fehérvári férfit a járőrök előállították és lopási kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Tagadta a bűncselekmény elkövetését, és szabadlábon védekezik. Társát még keresik.

Ezután nem sokkal - 2 óra 10 perckor - a járőröknek a Zámolyi úton található egyik telephelynél akadt dolguk. A bejelentés szerint - amit egy közelben lakó asszony tett, aki az éjszaka közepén zajokra ébredt - két alak mászott ki a telephely kerítésén.

Mint később kiderült, a tettesek az ott lévő épület két darab réz ereszcsatornáját feszítették le, majd a kerítésen kimászva menekülőre fogták. Egyikük biciklire pattant a két ereszcsatornával együtt, a másik futva menekült. A biciklist hamar elfogták, ő ijedtében még a csatornákat is eldobta a kezéből. A társának sikerült kereket oldania.

Az elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki a lopással kapcsolatban. Kiderült: két héttel ezelőtt ugyanarról az épületről három ereszcsatornát távolított el. A fehérvári nyomozók bűnügyi őrizetbe vették a férfit – tudtuk meg pénteken Németh-Kész Mónika megyei szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!