Közös szemétszedés a temetőben

Székesfehérvár - Többéves együttműködést tudhat maga mögött a környezetvédő egyesület és a krízisközpont. A szemetet is együtt szedték hétfőn a sóstói református temetőben.

S. Töttő Rita

Nagy halom szemét és zöldhulladék, az  autóüléstől a marhacsontig - ez a termése a szemétgyűjtő akciónak, melyet a Gaja Környezetvédő Egyesület és a Kríziskezelő Központ közösen szervezett a sóstói református temetőnél. 
- Évek óta csinálunk hasonló programokat, időnként mi segítünk a központnak, máskor a hajléktalanok nekünk. Mi például segítünk a női hajléktalanszálló körül csinosítani a kertet, az ottani lakók pedig cserébe eljöttek most ide segíteni. Máskor pedig az erdőkben lakók gyűjtötték a szemetet, amelyért konzerveket kaptak - mesélte Gárdonyi László, a Gaja vezetője a gyűjtés végén. - Jól jött most a segítség, ugyanis hamarosan építünk itt egy szilárd alapú hulladéktárolót. Bár sok olyan hulladék is kerül ide, ami nem temetői termés - tette hozzá Nagy János, a temető gondnoka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!