Közel száz tehetség

Székesfehérvár - Közel száz fiatal jelentkezett a Fehérvár Hangja tehetségkutató vetélkedőre, amelynek előválogatója október 29-én és 30-án lesz. A versenyzők nagy része lány.

S. Töttő Rita

Szeptember 30-án lezárult a Fehérvár Hangja tehetségkutató verseny jelentkezési határideje. Eddig az időpontig közel száz fiatal nevezett a vetélkedőre - árulta el szerdai sajtótájékoztatóján a szervező Fehérvár Médiacentrum szakmai igazgatója, Nyers Krisztina. Mint kiderült, a jelentkezők háromnegyede lány, s nagy részük a 17 éves korosztályt képviseli. Pély Barna, a zsűri elnöke hozzátette: a versenyzők fele székesfehérvári, a többiek a megye minden tájáról jelentkeztek Mórtól egészen Sárbogárdig. Mészáros Attila tanácsnok, aki az önkormányzatot képviseli a megmérettetés szervezésében, pedig azt mondta: a döntőn a város külön díjaz valakit, egyenlőre azonban legyen titok ez a nyeremény. A nézők is szavazhatnak majd a jelentkezőkre, akik közül a legtöbb voksot begyűjtő tehetség szintén különdíjban részesül. Az október 29-30-i előválogató után derül ki, ki az a huszonnégy fő, aki továbbjut az elődöntőbe, ahol pedig  tizenkét főre apad a csapat. A döntő pedig december 9-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!