Kovács-show a rangadón - A Videoton 3-1-re győzte le a bajnoki címvédő DVSC-t

Székesfehérvár - Egy húszesztendős fiatalember nagy napja volt a vasárnapi, Kovács István remek futballal vezette diadalra a Videoton FC-t a Debrecen elleni rangadón.

Bobory Balázs

A vártnál sajnos üresebb, azonban így is hangos lelátó egyemberként fogalmazta meg a véleményét a  Vidi fiatal középpályása teljesítményéről a 82. percben, amikor 3-1-es állásnál Gyurcsó Ádám váltotta a pályán.

Valóban, Kovács István a Debrecen elleni összecsapás alkalmával olyan erényeket csillogtatott, amilyenekre nagyon kevesen képesek a magyar futballpályákon. Vonjunk is rövid mérleget. A játékos számtalan jó megoldást bemutatott, lendületesen cselezett és verte meg egy az egyben ellenfeleit, ráadásul  két olyan gólpasszt osztott ki társainak, amilyenekre a világ bármelyik pontján elégedetten csettintenek. Szóval Kovács István hős lett, de mi, fehérváriak tudjuk, milyen potenciál rejlik ebben a fiatalemberben és ha továbbra is ilyen szerényen, alázatosan dolgozik,akkor csodás jövő áll előtte és lassan már a jelen is az övé.

De ne fokozzuk le a Videoton csapatának győzelmét egy futballista diadalára, még akkor se, ha ő vállalt a főszerepet. A piros-kékek három nappal az FC Basel legyőzése után teljesítették végre azt a nehéz feladatot,hogy rangadót nyertek a hazai pontvadászatban és ez a későbbiekben még nagyon sokat jelenthet.
Furcsa leírni, de a Loki elkövette azt a hibát, hogy futballozni akart, a Vidinek pedig fekszik az olyan stílusú csapat, amely nem ássa be magát saját tizenhatosa elé. Eleinte többet birtokolta a labdát a DVSC, de idővel teljesen változatos lett a mérkőzés, sőt, egyre inkább a Videoton akarata érvényesült. Jött az első Kovács-parádé: a középpályás három embert kicselezett balról indulva, majd visszakészítette a labdát Torghelle elé, aki 14 méterről a rövid sarokba emelt, 1-0. Először rúgott gólt a hazai csapat az első féldiőben Sóstón az NB I-ben ebben a szezonban és ez sokat ért, hiszen innentől a Debrecennek kellett előre jönnie. Azonban a vendégeknek nem volt elképzelésük, hogyan lehetnének hatékonyak, igazán nem akadt veszély Bozsovics kapuja előtt.

Kondás Elemér a a félidőben cserélt is, a Vidi pedig amolyan „EL-taktikára” állt át és persze, hogy ez a piros-kékeknek kedvezett. A 61. percben Oliveira ugrott ki Torghelle labdájával az elmélázó védők között és 13 méterről laposan a bal alsó sarokba gurított, 2-0. Úgy tűnt, itt vége is a meccsnek, ám a 66. percben Coulibaly egy szöglet után a kapuba kotorta a labdát és minden nyílt lett, 2-1. Egészen „Kokó” újabb zseniális megmozdulásáig, a Vidi futballistája Messi-szerű szlalomozással jutott el a jobb oldalon az alapvonalig, onnan a csereként beállt Nikolicshoz passzolt, a cserecsatár pedig első labdaérintéséből a hálóba passzolt, 3-1. Innentől nem kellett izgulni, Bozsovics tornázott még néhányszor, de ezért áll a kapuban, hozzátette a magáét a győzelemhez.
A Vidi elindult az élboly felé, remélhetőleg nem törik meg a lendülete.

- Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg egy erős együttes ellen. Taktikailag jó felkészültünk a Lokiból a játékosok remekül reagáltak az ellenfél lépéseire. Sajnálom, hogy viszonylag kevesen látták a csapat és Kovács István kiváló produkcióját, de akik itt voltak, élvezhették a szőke középpályás teljesítményét. Az utóbbi tíz év egyik legnagyobb tehetsége, nincs kétségem afelől, hogy szép nemzetközi karrier vár rá - értékelt Paulo Sousa.



Videoton FC-DVSC 2-1 (1-0)

Székesfehérvár, 3000 néző. Vezette: Kassai (Kispál, Takács G.)
Videoton: Bozsovics 6 - Brachi 6, Caneira 6, Kaká 6, Szolnoki 7 - Tóth B. 6, Mitrovics 6 - Kovács I. 8, Renato Neto 6, Oliveira 7 - Torghelle 7. Vezetőedző: Paulo Sousa.
Debrecen: Verpecz 6 - Nagy Z. 5, Simac 5, Sidibe 4, Korhut 5 - Varga J. 6, Bouadla 4 - Bódi 5, Szakály 4, Yannick 4 - Coulibaly 6. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Csere: Tóth B. helyett Szekeres (65. perc), Torghelle helyett Nikolics N. (71.), Kovács I. helyett Gyurcsó (82.), illetve Yannick helyett Rezes 6 (a szünetben), Bouadla helyett Pölöskey (63.), Szakály helyett Czvitkovics (79.)
Sárga lap: Nagy Z.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!