Köszönet a Tájsebészet-akció résztvevőinek

Székesfehérvár - Ma ünnepélyes keretek között értékelte tavalyi Tájsebészet című programját a Gaja Környezetvédő Egyesület. Gárdonyi László projektvezető, Varga Gábor elnök és Viza Attila, a fehérvári önkormányzat környezetvédelmi tanácsnoka díjazta a résztvevőket.

Klecska Ernő

Az akció az illegális hulladéklerakók feltérképezését és felszámolását tűzte ki célul. A Gaja több iskolát, szervezetet is bevont a programba. A tavalyi munkában megyei, székesfehérvári, iszkaszentgyörgyi, kőszárhegyi, sárkeresztesi, csóri, vértesacsai, pázmándi, nádasdladányi civilek, iskolák és cégek vettek részt. A 25 csapat 1578 önkéntese közel 370 köbméter szemetet szedett össze. Ennek értéke elérte az 5 millió forintot. Az Alcoa Alapítvány és a Denso a felszámolási munkákban vett részt, a Depónia pedig az elhelyezés költségeit támogatta - mutattak rá a zöldek, akik szerint az egészséges és tiszta környezetet még nem is számoltuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!