Korszerűsítés az állatkórházban

Székesfehérvár - Jelentős fejlesztések várhatók az állatkórház területén idén tavasszal. A terv azonban nem új: a felújítások, átalakítások a tavalyi változások folytatásaként foghatók fel.

S. Töttő Rita

 

A két  éve kezdődött gazdasági válság a régióban komoly hagyományokkal rendelkező, nagyhírű állatkórházat sem kerülte el. A 2009-es esztendő  első felében, a korábbi évekhez képest forgalom- és bevétel-csökkenést szenvedett el az intézmény. Az Alpha-Vet Kft. vezetősége, élén Móré Attila tulajdonossal,  ekkor határozta el, hogy az  állat-egészségügyi intézményben gyökeres átszervezéseket, átalakításokat és fejlesztéseket hajtanak végre, hogy a kórház ismét a megye első számú állat-egészségügyi szolgáltató intézménye legyen. 
- A személyi változásokkal egy időben elkezdődött a műszerpark megújítása is. Műtéti műszerekkel, automata röntgenhívó készülékkel, védőruházattal, ultrahang- és  laborkészülékkel bővült a felszereltség - sorolja Paál Csaba igazgató.  - Emellett  korszerű állatorvosi nyilvántartó programot is telepítettünk, s ezzel együtt a kórház számítógépparkja is megújult. A beruházással javult az adatnyilvántartás, részletesebb, tartalmasabb kórlapok és számlák készülnek, továbbá hatékonyabbá vált az ügyfelekkel való elektronikus kommunikáció is.

 


Az eredményekről Móré Attila mesélt, aki tavaly elnyerte az Év vállalkozója címet, idén pedig az Év állatorvosa díjra jelölték:
- A strukturális és szemléletváltozás eredményeként a kórház 2010-ben a válság ellenére is rendkívül sikeres évet zárt. Betegforgalmát 15 százalékkal növelte, és ez 40 százalékos árbevétel-növekedést eredményezett. Ezek az eredmények jó alapot és megerősítést adnak a kórházban megkezdett változtatások további folytatására és a folyamatos korszerűsítésre.  Az utóbbi két  évben egyébként  a kórház intézménye a korábbinál lényegesen jobban integrálódott a cégcsoportba, a cég szerves részévé vált. Szorosabbra fűzte kapcsolatát a gyógyszer-, az állateledel- és az állatfelszerelés-üzletággal is -  nyilatkozta a tulajdonos, s hozzátette: a  tervek szerint idén  tavasszal megkezdődik a kórház épületének felújítása, belső  átalakítása. Amerikai típusú várótermet és kezelőket terveznek:
- Négy  kezelő, két  műtő és egy  műszeres helyiség lesz kialakítva. Megújul a belső burkolat, a bútorzat, az épületgépészet, a teljes műszerpark, az eszközök. Az átalakítás részben saját erőből, részben pályázatokból elnyert forrásból történik. A megújulástól a kórház  színvonalas,  korszerű, ügyfélcentrikus betegellátást és ügyfélbarát környezetet vár.
Ám, mivel a személyi állomány megújítása már megtörtént, a dolgozók számában  nem lesz változás, vagyis új munkahelyeket nem létesítenek a fejlesztések kapcsán - tudta meg lapunk, ahogy azt is, hogy Móré Attila tulajdonos idén januártól,  a cégcsoporton belül egyedüliként,  átvette a kórház felügyeletét.

Elsőként a személyi állomány változott

Az átszervezés első lépéseként a kórház személyi állományában történtek változások. Az intézmény  élére Paál Csabát nevezték ki kórházvezető főállatorvosnak, és vele együtt csatlakozott a kórház orvosaihoz Vass Andrea szemész szakorvos. Az előző orvoscsapatból  Koller István maradt, aki korábban is a legnagyobb ügyfélkörrel rendelkezett, és a legnagyobb forgalmat bonyolította le. Később, tavaly ősszel csatlakozott az orvoscsoporthoz Kapp Péter fiatal állatorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!