Kommandósok lepték el az utcát! Talált táska okozott vészhelyzetet Fehérváron

Székesfehérvár - Egy gazdátlan táskára lettek figyelmesek délelőtt a Kégl György utca egyik bankjában, s mivel senki sem jelentkezett érte, kiürítették a területet. A bankba a készenléti rendőrség tűzszerészei vizsgálták meg a táskát, amelyről később kiderült, csak iratok voltak benne.

Törő Bálint

A Romkert végéből, ha elnézett az ember a Rákóczi út irányába egyből látta, hogy nagy  a rendőri  készültség,   s ebből sokan azt gondolhatták, hogy vészhelyzet van.
-  Fél tizenegy körül bejelentés   érkezett a rendőrkapitányságra, hogy a Kégl György utcában található bank ügyfélterében találtak egy elhagyott táskát - mondta el kérdésünkre R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő. A városi kapitányság járőrei a bejelentés után perceken belül lezárták a Kégl és a Távirda utcát mindkét irányból. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság alba bevetési alosztályának  kommandósai pedig biztosították a terepet, s másik irányba küldték azokat, akik a veszélyes szakaszon keresztül  szerették volna az ügyeiket elintézni. 
A rendőrök az utcaszakasz biztosítása után értesítették  a készenléti tűzszerész egységet, akik Budapestről háromnegyed óra alatt a  helyszínen voltak.  Nem is emlékszem, hogy mikor volt utoljára a megyében ilyen eset  - jelentette ki a rendőrségi szóvivő. Olyannyira látványosnak és érdekesnek   tűnt,  amikor a tűzszerész átöltözött repeszálló szkafanderébe,  hogy az emberek   kisebb   csoportokba verődve figyelték  az események alakulását. Volt olyan, aki a tömeg háta mögött,  csak  félinformációkat hallott.  Valakinek a torkát elvágták  az   egyik üzletben? - kérdezte egy hölgy a mellette ácsorgótól. 

Amíg az  utca házaiból, irodáiból ideiglenesen kitelepített emberek  a  közeli bevásárlóközpontban melegedtek, a tűzszerész  fél óra  után egy bőr aktatáskával jelent meg a bank előtt,  majd óvatosan a földre helyezte.  Ezt követően egy bomba kereső kutyát hoztak, aki körbeszaglászta a  tárgyat, és  megállapította, hogy nem tartalmaz robbanószert. 
- A  kollégáimat hazaengedték, csak nekem kell megvárnom az akció végét - panaszkodott egy utcában dolgozó hölgy.   A táskát kinyitották, iratok voltak benne, amit talált tárgyként kezelnek a rendőrök,  keresték a fehérvári tulajdonosát, de nem találták meg. Ha nem jelentkezik érte, a járőrök elviszik neki - tette hozzá R. Szabó Ágnes.  A   vaklárma után délután fél egy körül visszaengedték a lakókat, dolgozókat   a Kégl utcába,  és átengedték a járókelőket  a Távirda utcán.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!